112
2018. gada 23. oktobris, 15:38

Balvu novadā stipri iereibušai mātei zīdainis no rokām izkrīt uz betona grīdas

Jauns.lv

20. oktobrī Valsts policija saņēma informāciju, ka Balvu novadā stipri iereibuši vecāki nav varējuši parūpēties par vien dažus mēnešus veco zīdaini, ka rezultātā bērns ir guvis smagus miesas bojājumus. Saistībā ar notikušo VP Balvu iecirknī uzsākts kriminālprocess, savukārt bērna vecākiem par miesas bojājumu nodarīšanu draud kriminālatbildība.

2018.gada 20.oktobrī ap plkst. 04:50, VP Balvu iecirknī saņemta informācija no mediķiem un bāriņtiesas, par iespējamo vardarbību pret mazgadīgo. Jāpiebilst, ka dienestu ierašanās brīdī, abi bērna vecāki atradās acīmredzamā alkohola reibumā. Alkohola koncentrācijas pārbaudē bērna tēvam konstatēts 1.41 promiļu reibums, savukārt zīdaiņa māte atradās 2.64 promiļu stiprā alkohola reibumā. No notikuma vietas bērns tika nekavējoties nogādāts medicīnas iestādē, savukārt māte, kura attiecībā pret apkārtējiem uzvedās agresīvi – atskurbtuvē.

Pēc pašlaik likumsargiem pieejamas informācijas, abas personas kopīgi lietojušas alkoholiskus dzērienus, savukārt cietušā bērna māte, būdama stiprā alkohola reibumā, nav noturējusi bērnu rokās, kā dēļ bērns nokritis uz betona grīdas, gūstot smagu miesas bojājumu – galvas traumu. Par minēto noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas. Pašlaik izmeklēšana turpinās, un tiek skaidroti visi notikušā apstākļi.

Kā atzīmēja Balvu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece – Liene Čugurova, reaģējot uz šo informāciju, bāriņtiesas locekle nekavējoties ieradās notikuma vietā, kur konstatējot, ka vecāku rīcība apdraud zīdaiņa dzīvību un veselību, pieņēma vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana abiem bērna vecākiem. Komentējot šo gadījumu, viņa norādīja, ka ģimene iepriekš nebija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā, taču pašlaik pastāv aizdomas, ka arī iepriekš vecāku attieksme pret bērnu varētu būt vardarbīga.

Valsts policija un Balvu novada bāriņtiesa aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem, un gadījumā, ja Jūsu rīcībā ir informācija par nepienācīgiem apstākļiem kādā ģimenē, kas var draudēt bērna veselībai vai dzīvībai; viņa tiesību pārkāpumiem vai neatbilstošu aprūpi, uzreiz ziņot par to bāriņtiesai vai Sociālajam dienestam.