foto: LETA
32 saslimušie: bērnudārzā Tukumā konstatē infekcijas uzliesmoju - iespējams, salmonelozes
Sabiedrība
2018. gada 23. oktobris, 15:30

32 saslimušie: bērnudārzā Tukumā konstatē infekcijas uzliesmoju - iespējams, salmonelozes

LETA

Kādā pirmsskolas izglītības iestādē Tukumā konstatēts infekcijas slimības uzliesmojums, un kopumā zināms par 32 saslimšanas gadījumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja aģentūrai apstiprināja, ka pagājušajā nedēļā ir konstatēta infekcijas saslimšana kādā iestādē Tukumā. Kopumā ir zināms par 32 gadījumiem, un starp saslimušajiem esot gan bērni, gan pieaugušie. Četriem no saslimušajiem bijusi nepieciešama hospitalizācija, taču arī šie sasirgušie jau palaisti mājās.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka bērnudārzā noticis salmonelozes uzliesmojums, taču Arāja to apstiprināt nevarēja, jo notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, lai precīzi noteiktu infekcijas avotu. SPKC pārstāve gan stāstīja, ka jauni slimības gadījumi vairs nav fiksēti.

Par notikušo informēts arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), kas veicis pārbaudi izglītības iestādes ēdināšanas blokā. Dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova aģentūrai LETA stāstīja, ka virtuvē konstatēta higiēnas prasību neievērošana, tāpat uzņēmums, kas nodrošina ēdināšanu bērnudārzā, vieglprātīgi izturējies pret ēdiena uzglabāšanas temperatūrām.

PVD pārstāve atzina, ka ēdināšanas uzņēmums šajā jomā strādā ne pirmo gadu, un iepriekš tas dienesta redzeslokā nav nonācis. Viņa gan neminēja ne uzņēmuma, ne iesaistītās pirmsskolas izglītības iestādes nosaukumu.