foto: AP/Scanpix
Andra Nelsona diriģētas simfonijas laikā Zviedrijas koncertzālē izceļas kautiņš
Sabiedrība
2018. gada 23. oktobris, 12:28

Andra Nelsona diriģētas simfonijas laikā Zviedrijas koncertzālē izceļas kautiņš

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas ceturtdienā Malmes koncertzālē Zviedrijā izcēlies kautiņš laikā, kad latviešu diriģenta Andra Nelsona vadībā tika izpildīta Gustava Mālera Piektā simfonija, vēsta medijs "The Local", atsaucoties uz Zviedrijas laikrakstu "Sydsvenskan".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konflikts izcēlies Mālera Piektās simfonijas ceturtās daļas laikā Malmes koncertzāles balkonā. Skaņdarba laikā kāda kundze neatlaidīgi mēģinājusi atvērt košļājamās gumijas paciņu,  kas citiem apmeklētājiem traucējis baudīt koncertu. 

Pēc pāris minūtēm kāds blakussēdētājs izrāvis no sievietes rokām košļeņu paciņu un nometis to uz grīdas.

Notikušā aculiecinieks laikrakstam atklāj, ka simfonijas ceturtajā un piektajā daļā kundze sēdējusi mierīgi un uz aizrādījumu neesot atbildējusi. Tomēr brīdī, kad simfonijas daļas izskanējušas un skatītāji sāka applaudēt, viņa blakussēdētājam atriebusies.

Sieviete gados jaunākam vīrietim pļauku iesitusi tik stipri, ka nokritušas viņa brilles. Situācijā iesaistījies arī kundzes pavadonis, kurš vīrieti vairākkārt rāvis aiz krekla un vicinājies ar dūrēm.

Pēc kāda laika pārējiem koncerta apmeklētājiem abas puses tomēr izdevies nomierināt un kautiņā iesaistītie devušies mājās.

Pēc nepatīkamā incidenta, kas plašāk izskanējis arī Zviedrijas medijos, Malmes koncertāles pārstāvji nākuši klajā ar paziņojumu, aicinot koncertu apmeklētājos turpmāk ievērot etiķeti.

"Koncertzālē ar pasaules līmeņa akustiku nepienākas čaukstināt uzkodu paciņas," sacīts paziņojumā.