foto: Ieva Lūka/LETA
"Gaiļezera" priekšā grib būvēt lielveikalu "Maxima"; slimnīcas attīstības plāni jāaizmirst
Veikala atrašanās vieta varētu traucēt piekļuvi "Gaiļezera" stacionāram.
Sabiedrība
2018. gada 23. oktobris, 09:44

"Gaiļezera" priekšā grib būvēt lielveikalu "Maxima"; slimnīcas attīstības plāni jāaizmirst

Jauns.lv / LETA

Uz privātas zemes blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) novietnei "Gaiļezers" plānots būvēt lielveikalu "Maxima", taču slimnīcas vadība ir nobažījusies, ka tas apgrūtinās brīvu piekļuvi stacionāram, vēsta laikraksta "Latvijas Avīze" pielikums "Latvijas Bizness".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zeme, uz kuras uzbūvēta "Gaiļezera" slimnīca, kā arī teritorija ap to pieder kopumā 12 īpašniekiem. Kopējā šīs zemes platība ir aptuveni pieci hektāri, bet lielveikalu iecerēts būvēt uz 0,73 hektārus plaša zemesgabala, kas novietots kreisajā pusē no galvenās ieejas slimnīcas teritorijā.

RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, stājoties amatā, aktualizējis zemes atsavināšanas jautājumu, tomēr pagaidām neesot zināms, kurš būs stiprāks sarunās ar īpašniekiem - slimnīca vai "Maxima". Patlaban svaru kauss sveroties par labu lielveikala būvniecībai. Slimnīcas vadītājs atzinis, ka no uzņēmuma "Maxima" puses bijusi visai pieklājīga izturēšanās - uzņēmuma pārstāvji paši pieteikušies vizītē, lai noskaidrotu, ko viņu projektā vajadzētu pakoriģēt, lai tiktu ievērotas ne tikai pašu, bet arī RAKUS intereses.

"Mēs tā arī pateicām, ka tas ir pozitīvi, ka jūs esat atnākuši aprunāties, bet jūs pārvelkat svītru pāri universitātes slimnīcas attīstības plānam un redzējumam," laikrakstam sarunu ar "Maxima" pārstāvjiem atstāstījis Paeglītis.

"Lai izveidotu slimnīcas attīstības stratēģiju 2020.-2025.gadam, ir svarīgi paredzēt visas iespējas, kā piebraukt pie slimnīcas ar neatliekamās medicīnas transportu, kur atradīsies pacientu automašīnu stāvvietas. Uz privātīpašnieku zemes ir projektēta slimnīcas autostāvvieta, no kuras būtu ērtāka piekļuve slimnīcai," skaidrojis slimnīcas valdes priekšsēdētājs.