Skandalozo Jelgavas novada mēru Ziedoni Cauni tiesā par jaunieša piekaušanu
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune apvainots kāda jaunieša piekaušanā pašvaldības policijas automašīnā. Pašlaik pret viņu notiek prāva Jelgavas tiesā.
Novadu ziņas
2016. gada 20. februāris, 06:12

Skandalozo Jelgavas novada mēru Ziedoni Cauni tiesā par jaunieša piekaušanu

Jauns.lv

Jelgavas novada mērs, 60 gadus vecais Ziedonis Caune apsūdzēts par to, ka viņš pērnvasar pašvaldības policijas automašīnā piekāvis, respektīvi, ar dūri pa seju iesitis 23 gadus vecajam Igoram Gromovam. Cauni esot sadusmojusi Gromova agresīvā braukšana ar auto – viņš esot driftojis.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pagājušā gada jūnija beigās Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) it kā esot piekāvis 22 gadus veco jaunieti Igoru Gromovu, jo viņš pēc pašvaldības vadītāja domām agresīvi braukājis ar auto.

Vircavas pagasta Mazlaukos pērnā gada jūnijā trīs jaunieši braukājuši ciematā ar BMW markas automašīnu, kad tai no aizmugures ar savu automašīnu parādījies Caune, kurš esot mēģinājis puišu auto taranēt. Vēlāk jauniešus uz ceļa apturējusi policija, kas likusi viņiem iepūst alkometrā. Nevienam no jauniešiem nekāda reibuma pakāpe neesot konstatēta, tomēr Igoram policija esot likusi iesēsties viņu automašīnā. Pie apturētās automašīnas esot piebraucis arī Caune, kurš, pienākot pie policijas auto, atvēris tās durvis un iesitis Igoram pa seju. Par to jaunieši vērsušies policijā. Caune gan visus jauniešu pārmetumus kategoriski noliedza.

Vēlāk Valsts policijas Jēkabpils iecirknis pieņēma lēmumu par to, ka Caune nav saucams pie administratīvās atbildības. Tomēr Igors Gromovs pret Cauni iesniedzis prasību Jelgavas tiesā un tā lietu turpinās izskatīt 11. martā, vēsta laikraksts „Zemgales Ziņas”. Prasītājs pastāv uz to, ka Caune viņam ar dūri iesita pa seju, savukārt pretējā puse – ka viņš traumējās pats.

Jelgavas slimnīcas virsārste Solveiga Ābola „Zemgales Ziņām” apstiprinājusi, ka pagājušajā gada vasarā naktī uz 27. jūniju slimnīcā tika sniegta palīdzība 1993. gadā dzimušajam Gromovam.

Arī Jelgavas tiesā neviens neapstrīd, ka šādi miesas bojājumi puisim minētajā datumā bijuši. Turklāt tie iegūti pašvaldības policijas automašīnā, kur puisis pēc tam, kad uz ceļa bija apstādināts un izkāpis no sava BMW sniedza paskaidrojumu. Caunes advokāts Aivo Leimanis, uzskata – Gromovs, sēžot policistu auto, varētu būt savu degunu līdz asiņošanai kaut kā saknaibījis pats. Tiesu medicīnas eksperts Gvido Sproģis gan iebilda, ka deguns cilvēkam var asiņot pats no sevis, taču šoreiz Gromovam bija pārsista lūpa. Arī pušums uz degungala liecina, ka notikusi ārēja iedarbība. Šķetinot, kāda varētu būt šī ārējā iedarbība, Leimanis izteica pieņēmumu, ka cietušais varētu dabūjis pa seju ar piepeši aizcirstām automašīnas durvīm, raksta „Zemgales Ziņas”.

Jāatgādina, ka ziņas par dažādām skandalozām Caunes aktivitātēm vairākkārt plaši izskanējušas. Viena no skaļāk izskanējušajām lietām saistās ar medībām pirms vairākiem gadiem, kad Caune tika pieķerts medībās pašvaldības semināra laikā. Vēl pirms tam krita aizdomas par Caunes dalību nelegālās medībās.

Neraugoties uz to, 2013. gada vasarā Caune atkal tika ievēlēts gan pašvaldībā, gan arī domes priekšsēdētāja amatā.

Domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem pārmet piekaušanu Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA/Video: LTV „Panorāma”