foto: No Raimonda Ruķera privātā arhīva
Ugunsgrēks atstāj bez barības 30 sporta zirgus
Liesmas pārņēmušas siena novietni.
Novadu ziņas
2018. gada 21. oktobris, 05:23

Ugunsgrēks atstāj bez barības 30 sporta zirgus

Kas Jauns Avīze

Šis gads, kas sausuma dēļ lauksaimniekiem jau tā bijis gana problemātisks, atnesis vēl lielāku nelaimi ģimenei, kura audzē zirgus Vecumnieku novada Beibežos. Iespējams, ļaunprātīgas dedzināšanas dēļ pelnos izkūpējuši visi siena krājumi.

Ugunsgrēks noticis naktī uz 14. oktobri vienstāva mūra ēkā, pilnā ar sienu 560 kvadrātmetru platībā. Zirgi atradās stallī citā ēkā, kurai apdraudējuma nebija. No degošās ēkas ugunsdzēsēji izveda kravas automašīnu. Visā pilnībā apdzēst ugunsgrēku izdevās tikai ap pusdesmitiem vakarā, pēc vairāk nekā 16 stundām.

Sadeguši 1000 siena un salmu ruļļu, bez barības ziemai palikuši 30 sporta zirgi. To saimnieks Raimonds Ruķeris sarunā ar "Kas Jauns Avīzi" atklāj, ka viņam ir aizdomas, kurš varētu būt vainojams ugunsnelaimē.

“Esmu diezgan drošs, ka tas ir saistīts ar kādu iepriekšēju konfliktu. Mums viss ciemats regulāri cieš no vienas ģimenes terora, ir kriminālprocesi, taču situācija nemainās. Patlaban mums gan nav neapgāžamu pierādījumu, ka arī šis incidents ir saistīts ar to, tādēļ neko vairāk nevarēšu teikt,” teic Ruķeris.
Kopš bēdīgā ziņa ievietota internetā, palīdzību piedāvā gan privātpersonas, gan organizācijas. “Kāds no Valmieras jau ir dāsni ziedojis mums 60 siena ruļļus, palīdz arī Latvijas Zirgaudzētāju biedrība, kuras biedrs es esmu. Ar visu to mums siens joprojām ir ļoti nepieciešams. Šogad tā vispār ir milzu problēma, kā jau lauksaimniekiem zināms,” teic Ruķeris.

foto: No Raimonda Ruķera privātā arhīva
No 1000 siena un salmu ruļļu krājuma pāri palikuši tikai mitri pelni. Zirgu audzētājs Raimonds Ruķeris lūdz un pateicas par jebkādu palīdzību grūtajā brīdī.

Valsts policija skaidro ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.
Tie, kuri liktenīgajā naktī Beibežos redzējuši ko aizdomīgu vai ir gatavi palīdzēt, aicināti zvanīt Raimondam Ruķerim pa tālruni 26520574.