foto: Jason L. Nelson/SIPA
Eda Šīrana koncerts Rīgā: pircēji apjukuši personificēto biļešu dēļ
Šobrīd jau vairums biļešu uz Eda Šīrana koncertu, kas notiks 12.jūlijā Rīgā, esot pārdotas, turklāt 70% biļešu nopirkuši kaimiņi - igauņi un lietuvieši.
Sabiedrība
2018. gada 20. oktobris, 20:58

Eda Šīrana koncerts Rīgā: pircēji apjukuši personificēto biļešu dēļ

Jauns.lv / LNT ziņas

Problēmas piedzīvojis pirmais mēģinājums Latvijā tirgot personificētās koncertu biļetes – "LNT Ziņām" daudzi cilvēki sūdzējušies, ka biļetes uz Eda Šīrana nākamgad plānoto uzstāšanos Rīgā nav varējuši iegādāties uz viņiem vēlamās personas vārda. Koncerta rīkotāji skaidro, ka vainīgi paši pircēji, kuri neesot pilnībā iepazinušies ar informāciju pirms pirkuma veikšanas, sestdien vēstī raidījums "LNT Ziņas".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eda Šīrana koncerts Rīgā būs vienīgais Baltijas valstīs un Latvijas iedzīvotājiem biļešu pārdošana uz šobrīd pasaulē pieprasītākā popmūzikas izpildītāja šovu notiek tikai "Biļešu serviss" tīklā un vienīgi tiešsaistē. Lai novērstu biļešu nokļūšanu otrreizējā tirgū un spekulācijas ar tām, pirmo reizi tiek pārdotas tikai personificētās biļetes. Tas nozīmē, ka apmeklējot koncertu, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments vārda salīdzināšanai.

Taču daudzi pircēji apjukuši biļešu pirkšanas procesā, un pie biļetēm negribot tikuši arī tie, kas uz šo koncertu iet nemaz neplāno. "Iespējams, cilvēki bažījās, ka tās biļetes var ātri beigties, un pirkšana notikusi lielā steigā. Tādēļ ir kaut kāds cilvēku daudzums, kas gribējuši pirkt biļetes bērniem vai dāvināt, un tagad viņiem ir nepareizais vārds uz biļetes," atzīst koncerta rīkotājas "L Tips Agency" mārketinga direktore Līva Toniņa.

Reģistrētajiem "Biļešu serviss" vietnes lietotājiem biļetes automātiski tiek izveidotas uz viņu vārda. Lai nopirktu biļeti citai personai, procedūra ir nedaudz citādāka un daudzi to vienkārši neesot pamanījuši. Lai gan koncerta rīkotājs netieši atzīst savu vainu - esot pieklibojis darbs ar cilvēku informēšanu, tomēr atbildība esot jāuzņemas pašiem pircējiem. Pirms izdarīt pirkumu, rūpīgi jāiepazīstas ar noteikumiem, kuros izklāstīts, kā biļeti nopirkt citam cilvēkam, "LNT Ziņām" skaidro koncerta rīkotājs.

Tiem, kas pieļāvuši šādu kļūdu, koncerta rīkotājs ļaušot vārdu nomainīt, turklāt pagaidām – bez maksas. "Visas situācijas ir atrisināmas. Cilvēkus, kas pašā sākumā pērkot biļetes ir pieļāvuši kādu neuzmanību, lūdzam vērsties "Biļešu servisā" tagad. Nākot tuvāk koncertam, šī vārda maiņa būs atsevišķs maksas pakalpojums," "LNT Ziņām" skaidroja koncertaģentūras "L Tips agency" vadītājs Gints Putniņš. Maksa par vārda maiņu uz biļetes būšot samērīga, bet tomēr salīdzinoši augsta.

Šobrīd jau vairums biļešu uz Eda Šīrana koncertu, kas notiks 12.jūlijā Rīgā, esot pārdotas, turklāt 70% biļešu nopirkuši kaimiņi - igauņi un lietuvieši.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās