foto: LETA
Pabriks cer, ka partijas vienosies un otrajā sarunu kārtā prezidentam piedāvās ko konkrētāku
Partiju apvienîbu "Attîstîbai / Par!'' - pârstâvji Ministru prezidenta amata kandidâts, Eiropas Parlamenta deputâts Artis Pabriks (no kreisâ), Juris Pûce un partijas lîdzpriekðsçtâjs Daniels Pavïuts ierodas uz tikðanos ar Valsts prezidentu Rîgas pilî.
Politika
2018. gada 18. oktobris, 21:22

Pabriks cer, ka partijas vienosies un otrajā sarunu kārtā prezidentam piedāvās ko konkrētāku

LETA

Partijām varētu notikt arī otrā sarunu kārta ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, pēc tikšanās ar prezidentu teica apvienības "Attīstībai/Par!" politiķis Artis Pabriks, vienlaikus paužot cerību, ka līdz tam laikam politiskie spēki varēs vienoties un nākt ar konkrētāku piedāvājumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien sarunā ar prezidentu bija skaidri saprotams, ko viņš vēlētos no jaunās valdības, žurnālistiem pēc tikšanās sacīja Pabriks. "Attīstībai/Par!" piedāvāja Vējonim iepazīties ar savu darba programmu iespējamai koalīcijai.

"No tām lietām, ko viņš mums minēja, es teiktu, ka 90% šajā programmā ir iekļauti," klāstīja Pabriks.

Viņš uzsvēra, ka politiķi turpinās valdības veidošanas darbu. Pabriks arī cer, ka līdz valsts simtgadei šīs konsultācijas vainagosies ar panākumiem. Viņaprāt, fragmentētajā politiskajā vidē ir svarīgi tikt pāri partejiskām interesēm.

"Attīstībai/Par!" arī saņēmusi priekšlikumus no četriem politiskajiem spēkiem par tās piedāvāto darba plānu, kā arī sagaida tos no Jaunās konservatīvās partijas (JKP). Savukārt ar "KPV LV" tikšanās tai plānota nākamnedēļ.

Kā ziņots, Vējonis ceturtdien sāka konsultācijas ar Saeimā ievēlētajām politiskajām partijām par iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

JKP premjera kandidāts ir Jānis Bordāns, "KPV LV" - Aldis Gobzems un "Attīstībai/Par!" - Artis Pabriks.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās