foto: LETA
Bordānam "Attīstībai/Par!" darbu saraksts atgādinot studenta kompilāciju no visu partiju programmām
"Attīstībai/Par!" pārstāvji - valdes loceklis Andris Skride (no labās), līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts, valdes loceklis Juris Pūce un Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji - valdes locekle Juta Strīķe, valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns un Tālis Linkaits tikšanās laikā "Attīstībai/Par!" birojā, kurā pārrunā iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā.
Politika
2018. gada 18. oktobris, 14:28

Bordānam "Attīstībai/Par!" darbu saraksts atgādinot studenta kompilāciju no visu partiju programmām

Jauns.lv / LETA

Apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) ar destruktīvu rīcību ir radījusi sajukumu valdības veidošanas procesā, paziņoja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

JKP ceturtdien notika divpusējās tikšanās par valdības veidošanu ar "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem. Bordāns pēc sanāksmes pauda, ka šī bija "laba saruna", kura tika apspriestas topošās valdības prioritātes.

Politiķis uzsvēra, ka JKP joprojām ir gatava uzņemties valdības veidošanu un runāt ar politiskām partijām. Bordāns ir pārliecināts, ka partijām izdosies rast kopsaucēju, lai vienotos par jauno valdību.

Viņaprāt, pie risinājuma varētu nonākt, kad potenciālie partneri sapratīšot, ka JKP piedāvātais modelis bija loģisks un konkrētu jomu speciālisti sāks apspriest topošās valdības deklarāciju.

Bordāns kritizēja AP par "destruktīvu rīcību". Ja AP nebūtu tā rīkojusies, tad jau šodien un vakar visu partiju speciālisti sēdētu pie galda un rakstītu kopīgu valdības deklarācijas projektu, uzskata JKP līderis. Tomēr tagad katra partija turpinot divpusējās sarunas un katra piedāvājot savas programmas.

Apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) piedāvājums par nākamās valdības prioritātēm nav uzskatāms par darba dokumentu, sacīja priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Politiķis AP piedāvājumu salīdzināja ar laba studenta visu partiju programmu kompilāciju, kur katrai partijai, pēc AP domām, varētu būt ierakstīta kāda laba tēze.

"Mūsu ieskatā, tas noteikti nav uzskatāms par darba dokumentu," secināja Bordāns. JKP atsevišķu dokumentu ar darbiem nerakstīšot, jo tie sasaucās ar partijas programmu. Bordāns arī pauda, ka visu partiju jomu speciālistiem vajadzētu sākt apspriest topošās valdības deklarāciju.

Kā ziņots, pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, "KPV LV" un AP.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā ZZS un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.