Pie "Rīga namu pārvaldnieka" protestēs pret māju sabrukšanu un par labu apsaimniekošanu
Rīgā RNP apsaimniekotās mājās vairākkārtīgi notikušas avārijas situācijas.
Sabiedrība
2016. gada 20. februāris, 20:43

Pie "Rīga namu pārvaldnieka" protestēs pret māju sabrukšanu un par labu apsaimniekošanu

Jauns.lv

Trešdien, 2.martā, pie SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) telpām, Aleksandra Čaka ielā 42, notiks sapulce "pret māju sabrukšanu" un ar mērķi "pieprasīt labu apsaimniekošanu" no RNP, informēja piketa pieteicējs - Rīgas domes opozīcijas deputāts Valdis Gavars (V).

Sapulce notiks no plkst.16 līdz 17.

Pasākums likumā noteiktā kārtībā ir pieteikts pašvaldībā, apliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Gavars pieteikumā norādījis, ka pasākumā tiks izmantotas skaņu pastiprinošas ierīces. Iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 dalībnieki.

Kā ziņots, Rīgā RNP apsaimniekotās mājās vairākkārtīgi notikušas avārijas situācijas. Pēdējoreiz pagraba pārsegums iebrucis mājā Dagdas ielā 3, no kuras avārijas dienā, 15.februārī, tika evakuēti visi iedzīvotāji.

Ziņots arī, ka Valsts kontrole (VK) revīzijā RNP pērn secināja, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus. RNP noraidīja, ka uzņēmumā tiktu veiktas kādas pretlikumīgas darbības. Ģenerālprokuratūra saistībā ar VK konstatētajiem pārkāpumiem nolēma sākt kriminālprocesu.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA