Renārs Kaupers par Valtera aiziešanu: "Ļoti žēl, ka mēs nepaspējām..."
Renāram Kauperam ar Valteru bija plānots dziesmas ieraksts nākamnedēļ.
2018. gada 17. oktobris, 22:05

Renārs Kaupers par Valtera aiziešanu: "Ļoti žēl, ka mēs nepaspējām..."

Jauns.lv

Latvijas Televīzijā šodien valda sēru gaisotne. Valtera Frīdenberga kolēģi tikai ar asarām acīm spēj runāt par pāragri mirušo līdzbiedru. Sirsnīgā Aijas Kincas sižetā Valteru atceras gan raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" režisori, gan mūziķi, tostarp Renārs Kaupers.

"Tā ziņa, ka slimība ir uzvarēta bija tik iepriecinoša un stiprinoša, bet, nu redz... gadījums, kad slimība atgriežas ar divkāršu spēku, un tur vairs cilvēks nevar tam pretoties," LTV teic mūziķis Renārs Kaupers. Viņiem ar Valteru Frīdenbergu bija paredzēts nākamnedēļ kopīgi ierakstīt jaunu dziesmu. Nu vairs nekad. "Jā, ļoti žēl, ļoti žēl, ka mēs nepaspējām..."

Runa ir par Ziemassvētkos plānoto koncerttūri "Tev tuvumā", kur Kauperam kopā ar Valteru bija jādzied jaunā kompozīcija. Ieraksts bija plānots nākamnedēļ. Tagad Renārs saka, ka šo dziesmu dziedās nu jau īpaši piedomājot par zaudēto draugu. "Šī dziesma būs Valteram," saka Kaupers.

LTV Raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" autore Ina Kronberga atceras: "Viņš spēja pajokot par mums visiem, dažkārt pat sāpīgi pajokot. Valters spēja jokot arī par sevi un slimību." Savukārt kolēģe Sanita Auškāpa par notikušo nespēj runāt bez asarām acīs: "Tāds, kāds ir Valters - es nevaru pateikt "bija"! - tāds reāli nav neviens, jo... mēs varējām vispār bez vārdiem. Kā tādā burvīgā ģimenē... Nu, "Gudriniekā" es sēžu aiz sienas, un tādā skatienā ar Valteru saskatāmies, un es tikai padomāju, ko viņam vajadzētu vēl teikt, un - viņš jau to saka!"

Mūziķis Jānis Holšteins jeb Goran Gora Valteru raksturo ar vienu vārdu: enerģija. Savukārt dziedātāja Ieva Akuratere Valteram novēl gaišu saules ceļojumu pie Dieva, un lai viņam palīdz viņa mīļo cilvēku lūgšanas. Vairāk skaties Aijas Kincas sižetā:

Valters Frīdenbergs (1987-2018)

gallery icon
140