foto: LETA
Drīzumā, iespējams, slēgs vairākas Latvijas autoostas - arī Ventspilī, kur to uzskata par pilsētas sirdi
Aizkraukles autoosta.
Novadu ziņas
2018. gada 17. oktobris, 21:31

Drīzumā, iespējams, slēgs vairākas Latvijas autoostas - arī Ventspilī, kur to uzskata par pilsētas sirdi

Jauns.lv

Satiksmes ministrijā izstrādāts jauns Ministru kabineta noteikumu projekts. Ja to aptiprinās, pastāv iespēja, ka Latvijā tiks slēgtas vairākas autoostas, arī Ventspilī. Pilsētas un novada iedzīvotāji tādēļ ir ļoti satraukti un uzsver, ka autoosta ir Ventspils sirds. Vieta, kur satikties.

Kā vēsta LTV, Ministru kabineta jaunie noteikumi paredz, ka valsts finansējums turpmāk visām autoostām tiks izsniegts, vadoties no apkalpoto reisu skaita. Vismaz desmit autoostām tiks atņemts to statuss. Ja tā notiek, tas nozīmē, ka autoostu vietā atradīsies vien pietura sabiedriskajam transportam. 

Jaunais projekts paredz, ka autoostas tiks sadalītas pa kategorijām. Lai iegūtu kaut zemāko kategoriju, tai jāspēj gadā apkalpot vismaz 151 000 starppilsētu un rajonu maršrutu. Ventspilī - pilsētā, kas atrodas jūras krastā - braukšana notiek tikai vienā virzienā, tāpēc reisu skaits ir mazāks nekā autoostās, kurās iespējams tranzīts un darbojas caurbraucošie reisi. Ventspils autoosta šobrīd neiekļaujas nevienā no trim ministrijas nosauktajām kategorijām, jo gadā apkalpo ap 120 000 reisu, taču tieši pēc reisu skaita tiek aprēķināts valsts finansējums. 

Ventspilī autoostas slēgšana vai tās padarīšana vien par pieturu sāp vietējiem iedzīvotājiem, kam autoosta ir nozīmīga gan labierīcību, gan socializēšanās, gan mantu glabātuves aspektā. Iespējamos pavērsienus īpaši pārdzīvo novada iedzīvotāji. Vairāk par situāciju skaties "TV Kurzeme" sagatavotajā sižetā: