foto: LETA
Informēs par Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi līdz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem
Mežaparka estrāde.
Runā Rīga
2018. gada 17. oktobris, 16:33

Informēs par Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi līdz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Ceturtdien, 18.oktobrī, plkst.13.00 Mežaparka Lielajā estrādē informēs par uzsāktajiem un plānotajiem pārbūves darbiem līdz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kuri notiks 2020.gadā no 6. līdz 12.jūlijam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar uzsāktajiem un plānotajiem darbiem klātienē iepazīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Kultūras ministre Dace Melbārde. Par plānoto būvniecības darbu gaitu informēs Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kā arī pilnsabiedrības “LNK, RERE” projektu direktori Valdis Koks un Jevgenijs Locovs. Par 1955.gadā celtās estrādes arhitektoniskā mantojuma saglabāšanu informēs Kultūras ministrijas eksperts un arhitekts Jānis Dripe.

Aktuālo informāciju par XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem sniegs Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības departamenta vadītāja Agra Bērziņa un Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols. Pasākumā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Latvijas Nacionālā arhīva direktore Māra Sprūdža un Latvijas nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte. 

Darbs pie Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas tika uzsākts pēc tam, kad 2016. gada 11. martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi. Mežaparka Lielās estrādes pirmais atjaunošanas posms – jauna skatītāju lauka izbūve -  ekspluatācijā tika nodots šogad 7.jūnijā pirms  

Mežaparka Lielās estrādes turpmākā pārbūve ir plānota divās daļās - līdz 2020.gada 18.jūnijam, pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem; un  līdz 2023.gadam, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150. gadadienu.