foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Eda Šīrana koncerts Rīgā kļuvis par krāpnieku rūpalu populārajā "WhatsApp" tīklā
Šobrīd tiek veikta izmeklēšana par iespējamu krāpniecību un, atkarībā no izmeklēšanas rezultātiem, tikšot informēta arī Valsts policija.
Sabiedrība
2018. gada 17. oktobris, 06:07

Eda Šīrana koncerts Rīgā kļuvis par krāpnieku rūpalu populārajā "WhatsApp" tīklā

Jauns.lv

Pirms dažām nedēļām izziņotais pasaulslavenā dziesminieka Eda Šīrana koncerts sajūsmināja daudzus jo daudzus fanus Latvijā, taču tiem, kuri joprojām “medī” biļetes uz gaidāmo šovu, ieteicams uzmanīties. Internetā jau parādījušies krāpnieki, kuri cenšas iedzīvoties uz lojālo fanu rēķina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā portāla Jauns.lv redakcijai raksta kāds rudmatainā dziesminieka talanta cienītājs, mobilajā saziņas aplikācijā “WhatsApp” jau kādu laiku klejo vilinošs piedāvājums bez maksas iegūt savā īpašumā biļetes uz gaidāmo Eda Šīrana koncertu Lucavsalā.

“[...] Lietotājs, uzspiežot uz saites, nonāk lapā, kurā jāatbild uz jautājumiem par Edu Šīranu. Ja uz visiem atbildi pareizi, tiec aizvests uz citu lapu, kurā esi aicināts ievadīt savu telefona numuru, lai saņemtu solītās bezmaksas biļetes. Tiek dots norādījums nosūtīt tekstu WB uz numuru 1897, kad tas tiek izdarīts, no numura atnāk paziņojums, ka samaksāts 2.90€, un pieslēgts izklaides programmas abonements,” raksta aplikācijas lietotājs, kurš saņēmis konkrēto piedāvājumu.

foto: Ekrānuzņēmums
Koncerta organizatori brīdina, ka lapai, kurā it kā izspēlētas bezmaksas biļetes, nav nekādas saistības ar Rīgā gaidāmo Eda Šīrana koncertu.

Koncerta rīkotāji vērsušies drošības iestādēs

Sazinoties ar koncerta rīkotājiem - aģentūru SIA “L Tips Agency” - Jauns.lv guva apstiprinājumu, ka konkrētā vietne, kurā iespējams atbildēt uz jautājumiem un dalīties ar telefona numuru, nav nekādā veidā legāli saistīta ar Eda Šīrana Rīgas koncertu vai pašas aģentūras saistītajām aktivitātēm.

“Aizvadītajā nedēļas nogalē šī viltus ziņa izplatījās aplikācijā “WhatsApp”, par ko mums paziņoja līdzcilvēki un “Facebook” sekotāji mūsu lapā. Esam jau informējuši potenciālos biļešu pircējus savos sociālo tīklu resursos [...],” atklāja aģentūras pārstāve Līva Toniņa.

Par konkrēto gadījumu ir informēta arī Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.lv.

Šobrīd tiek veikta izmeklēšana par iespējamu krāpniecību un, atkarībā no izmeklēšanas rezultātiem, tikšot informēta arī Valsts policija.

Vienīgais koncerts Baltijā

Jau ziņots, ka nākamās vasaras vidū, 12. jūlijā, ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu mūzikas mīļotāju ceļi vedīs uz Rīgu, Lucavsalu, kur notiks vienīgais pieprasītā popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana koncerts Baltijas valstīs.

Kā informē organizatori, koncerts iekļauts mūziķa vērienīgās 2019. gada Eiropas koncertturnejas “÷ (Divide)” sarakstā.

Britu dziesminieks Eds Šīrans ir ne tikai viens no veiksmīgākajiem mūsdienu dziesmu autoriem, bet arī ļoti pieprasīts izpildītājs.

Viņa 2017. gada martā iznākušais trešais studijas albums “÷ (Divide)” pārliecinoši kļuvis par aizvadītā gada vispārdotāko ierakstu pasaulē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līdz šodienai pārdots vairāk nekā 15,5 miljoni albuma kopiju (multiplatīna statuss 36 valstīs), un tas joprojām dominē ļoti daudzu valstu mūzikas topos.

Arī albuma ievērojamākie hiti – "Shape of You" (multiplatīns 32 valstīs un visu laiku visvairāk Spotify atskaņotā kompozīcija), "Castle on the Hill", "Galway Girl", "Perfect" un "Happier" – turpina savu uzvaras gājienu pie klausītājiem.

Eda Šīrana debijas albums “+ (Plus)” klajā nāca 2011. gadā un tika pārdots vairāk nekā 10 miljonu tirāžā.

Tajā iekļautais singls "The A Team" kļuva par Lielbritānijas vispārdotāko tā gada megahitu. 

Eda Šīrana koncerts Latvijā

2015. gada 16. februārī “Arēnā Rīga” uzstājās britu mūziķis Eds Šīrans.

gallery icon
26

2014. gadā mūziķis izdeva nākamo klausītāju un kritiķu atzītu albumu “x (Multiply)”, kura tirāža tagad jau pārsniedz 16 miljonu kopiju, un tas ieguvis 90 platīna sertifikātus.

Albums sasniedza topu pirmo vietu abpus Atlantijas okeānam, bet singls "Think Out Loud" kļuva par globālu megahitu.

2015. gada februārī Šīrans jau viesojās Rīgā - puisis ar ugunīgo cekulu un dzīves vētru pluinītajiem dziesmu tekstiem dienu pirms savas dzimšanas dienas sniedza koncertu "Arēnā Rīga".