Sabiedrība
2018. gada 16. oktobris, 14:19

Latvietim par 1,6 miljonu eiro vērtu kokaīna kontrabandu Lielbritānijā piespriež bargu sodu

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas tiesa 39 gadus vecam Latvijas pilsonim par narkotiku kontrabandu piespriedusi desmit gadus cietumā, vēsta tīmekļa izdevums "KentOnline" un citi britu mediji.

Apsūdzētais, kas britu mediju publikācijās minēts kā "Henri Kampans", īpašas konstrukcijas degvielas tvertnē vedis kokaīnu 1,4 miljonu sterliņu mārciņu (1,6 miljonu eiro) vērtībā.

Acīgie britu robežsargi pamanījuši, ka mikroautobusa bāku balsta neparastas skrūves. Kad bāka tikusi nomontēta, robežsargi atklājuši, ka tajā 14 saiņos glabāti 14 kilogrami kokaīna.

Atklājums izdarīts 2016.gada 4.septembrī Duvras austrumu dokos.

Pēc četru dienu prāvas Kenterberijas Kroņa tiesā Latvijas pilsonis, kura uzvārds, spriežot pēc sociālo tīklu informācijas, ir Kampāns, tika notiesāts 11.oktobrī.

Tiesnesis Stjuarts Trimers slavēja amatpersonas, kas transporta līdzekli apturējušas, un sacīja Kampānam, ka gadījumā, ja viņa operācija būtu bijusi veiksmīga, narkotikas Apvienotajā Karalistē nestu postu daudziem cilvēkiem.

39 gadus vecais Iecavas iedzīvotājs Kampāns apsūdzības narkotiku kontrabandā noliedzis

Lietu izmeklēja Nacionālā Noziedzības apkarošanas pārvalde.

Kā izmeklētājiem sacīja Kampāns, viņš neesot zinājis, ka degvielas tvertnē ir narkotikas.

Pie viņa esot vērsies mikroautobusa īpašnieks un lūdzis, vai viņš varētu braukt ar to no Iecavas uz Londonu un nogādāt sūtījumus, skaidrojis Kampāns.