foto: Zane Bitere/LETA
Dombrovskis: prezidentam jānominē "Saskaņas" premjera kandidāts
"Mēs uzskatām, ka šī nominācija pienākas mums kā partijai, kas uzvarējusi vēlēšanās," uzsvēra Dombrovskis.
Politika
2018. gada 16. oktobris, 14:02

Dombrovskis: prezidentam jānominē "Saskaņas" premjera kandidāts

LETA

Ņemot vērā, ka "Saskaņa" saņēmusi lielāko vēlētāju atbalstu, Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būtu jānominē šī politiskā spēka pārstāvis valdības veidošanai, pēc tikšanās ar "KPV LV" politiķiem šādu nostāju kārtējo reizi pauda "Saskaņas" politiķis Vjačeslavs Dombrovskis.

"Mēs uzskatām, ka šī nominācija pienākas mums kā partijai, kas uzvarējusi vēlēšanās," uzsvēra Dombrovskis.

Vērtējot sarunas ar "KPV LV", Dombrovskis pauda, ka konsultācijas bija ļoti konstruktīvas. Piemēram, viņaprāt, partijām neesot pretrunu jautājumā par pensiju celšanu līdz 400 eiro jau nākamgad.

Partiju "KPV LV" un "Saskaņa" tikšanās

gallery icon
18

"KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems pēc tikšanās atkārtoti uzsvēra, ka šīs nebija valdības veidošanas sarunas, bet konsultācijas, kurās pārrunāta programmu realizācijas iespējas, piemēram, koalīcijas padomes likvidēšana, reģionālā reforma, obligātā iepirkuma komponentes (OIK) jautājuma pārskatīšana un cenu samazināšana bezrecepšu medikamentiem.

Kā ziņots, valdības veidošanā iniciatīvu uzņēmušās Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV". JKP piektdien paziņoja, ka piedāvā veidot piecu partiju koalīciju, kurā kopā ar to iekļautos "KPV LV", JKP, partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV). Līdz ar to opozīcijā paliktu Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

JKP arī izteica piedāvājumu "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV par amatu sadalījumu valdībā.

Savukārt AP paziņojusi, ka nepieņems JKP piedāvāto valdības modeli, jo nav vienošanās par darāmajiem darbiem. Vienlaikus AP rosinās sākt sarunas starp sešām partijām par darāmajiem darbiem, uzsvēra Pūce. Politiskais spēks sarunas par paveicamo plāno sākt ar partiju "KPV LV", JKP, VL-TB/LNNK, ZZS un JV. Proti, ar visām Saeimā iekļuvušajām partijām, izņemot "Saskaņu".