Mežaparkā grasās atvērt skolu Krievijas diplomātu bērniem
Latvijā atvērs Krievijas vēstniecības skolu, pastāstīja Vešņakovs. Pagaidām māja (attēlā no labās puses) pieder Latvijai.
Sabiedrība
2016. gada 21. februāris, 21:36

Mežaparkā grasās atvērt skolu Krievijas diplomātu bērniem

Jauns.lv

Aptuveni piecu gadu laikā Rīgā varētu sākt darbu Krievijas vēstniecības skola, kurā mācītos Krievijas vēstniecību diplomātu bērni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, ziņo LTV raidījums “de facto”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Tā varētu būt arī internātskola, kur mācītos ne tikai mūsu, bet arī vēstniecību Igaunijā un Lietuvā darbinieku bērni, vēl arī ģenerālkonsulātu darbinieku atvases. Un viss, protams, notiks, saskaņojot ar Latvijas pusi”, intervijā “de facto” skaidro Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Dokumentu par krievu bērnu skolām ārzemēs parakstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, sniedzot tām finansiālu atbalstu.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs skaidro - ja skolā tiks mācīti Krievijas diplomātu bērni, tad tas ir iekšējais Krievijas jautājums: “Tas notiek viņu pilsoņu labā, bet tas nav saistāms ar to, ka šī skola varētu uzņemt Latvijas pilsoņu bērnus.  Arī Latvijas vēstniecībā Maskavā strādā svētdienas skola, tā ir Latvijas teritorijā Maskavā, tur darbojas Latvijas standarti”.

Skolai paredzēta ēka atrodas Mežaparkā, Ezermalas ielā. 20. gadsimta sākumā celtā “Villa Wasa" .

Padomju okupācijas laikā tā kalpoja par Baltijas kara apgabala klīniku, bet līdz ar neatkarības atgūšanu stāvēja tukša. Jau vairākus gadus norit ēkas nodošana Krievijas Federācijai – apmaiņā pret Latvijas vēstniecības ēku Maskavā, ko savā īpašumā saņēma Latvijas valsts.  Pagaidām māja Mežaparkā joprojām pieder Latvijas valstij, bet, iespējams, šogad to varētu nodot Krievijas pusei.


Kasjauns.lv/LTV De Facto/Foto: Google Maps/Edijs Pālens/LETA