Ļoti iespējams, 46 gadus vecajam Viesturam izdosies uzvarēt baiso mēles vēzi
Viestura cīņa ar agresīvo vēzi vēl nav galā, taču ir cerības uz labu rezultātu. Palīdzēsim!
Sabiedrība
2016. gada 21. februāris, 23:30

Ļoti iespējams, 46 gadus vecajam Viesturam izdosies uzvarēt baiso mēles vēzi

Jauns.lv

Kasjauns.lv jau vairākkārt vēstījis par kādreizējo uzņēmēju Viesturu Bundžu (46), triju bērnu tēvu un mīlošu vīru, kuru skārusi briesmīga nelaime - agresīvs un grūti uzvarams vēzis. Ziemassvētku laikā viņš klīnikā Kauņā tika burtiski izrauts nāvei no ķetnām, un tagad rit smagais atveseļošanās periods - starošanas un ķīmijterapijas.

Janvāra vidū Viesturs savā blogā (viestursbundza.webs.com) rakstīja:

"Paldies par doto iespēju, redzēt katru dienu sauli uzlecam un debesis zilas esam.

Paldies par doto iespēju, redzēt savus bērnus no rīta uz skolu aizejam un vakarā nogurušus pārnākam. Par doto iespēju atgriezties savās mājās un atkal redzēt cilvēkus cīnāmies par visu to pašu ikdienas.

Paldies par doto iespēju, sajust savu jauko sieviņu sev blakus elpojot, un ar dzīvi cīnoties.

Lai šis Jūsu ziedojums ir bijis svētīgs un nes Jums tikai labu. Jūs bijāt daudz, vairāk kā 500 cilvēki, es tikai viens. Ir grūti pateikt tik lielu paldies, lai pietiktu Jums visiem, tomēr tas gabaliņš siltuma un palīdzības, ko man dāvājāt, ir darījis šo pasauli labāku.

Tas taču ir tas, ko visi mēs alkstam, lai šī pasaule kļūtu labāka vieta priekš mums un mūsu bērniem. Paldies Jums par to. Es mācīšu saviem bērniem to pašu - palīdzēt un atbalstīt.

Kopš šīs nedēļas es esmu mājās Latvijā. Starošana Kauņā ir beigusies, caurulītes ir izņemtas no kakla. Kā ieteikums tālākai terapijai ir nozīmēta - ķīmijterapija. Par to ar Sandru sāksim domāt pēc kādiem pāris mēnešiem, kā to un kur to realizēt. Tas nav svarīgi, bet ķīmijterapija un starošana ir divi pavisam atšķirīgi ārstniecības veidi. Tie bieži ir vienlaicīgi vai viens pēc otra. Starošana - tā ir iedarbība ar radiāciju, ķīmijterapija tā ir iedarbība ar ļoti spēcīgām, ķīmiski sintizētām zālēm, kas bieži rada spēcīgas blaknes. Daudziem cilvēkiem šķiet, ka ķīmija un stari ir viens un tas pats.

Tagad Rīgā eju katru dienu uz klīniku, kur sadarbībā ar lietuviešu kolēģiem esmu ticis pie jauna ārstējošā ārsta Latvijā. Pēc starošanas un operācijas kakla ādai vēl 1-2 mēneši būs jādzīst. Iespējams, ka pēc tam būs jāveic ādas pārstādīšana, bet tie jau ir dzīves sīkumi, salīdzinot ar situāciju decembrī.

Kaut kad pavasara sākumā varēs sākt domāt par rehabilitāciju un vasarā atgriezties darbā," rakstīja Viesturs.

Viesturam ir sanācis izrauties no nāves, taču atveseļošanās periods arī prasa ne tikai viņa spēkus, bet arī gluži fizisku matēriju - naudu. Kamēr viņš vēl nav spējīgs pilnvērtīgi atgriezties darba dzīvē, aicinām palīdzēt cilvēkam cīņā ar vēzi. Iespējams, visiem kopā mums izdosies izraut jaunu vīrieti no skumjās vēža statistikas.

Ziedojums Viesturam

Konta numurs:

LV34LATB0007250276717

Viesturs Bundža

AS Norvik Banka

LATBLV22


Kasjauns.lv/Foto: No personīgā arhīva/Facebook