No šīm četrām dziesmām mums nāksies izvēlēties Latvijas pārstāvi Eirovīzijā. VIDEO
Bukmeikeri jau labu laiku uzvaru progonzē tieši glītajam Justam (apakšā pa labi), kurš "Supernovā" startēja ar iepriekšējā gada uzvarētājas Aminatas dziesmu.
Kultūra
2016. gada 21. februāris, 23:47

No šīm četrām dziesmām mums nāksies izvēlēties Latvijas pārstāvi Eirovīzijā. VIDEO

Jauns.lv

Noslēdzoties "Supernova" konkursa pusfinālam, noskaidroti četri priekšnesumi, no kuriem būs jāizvēlas Latvijas pārstāvis lielajā "Eirovīzijā".

Jāteic gan, ka ar dīvas cienīgu gājienu - tieši pēc savas dziesmas nodziedāšanas - no sacensības izstājās Samanta Tīna, paziņodama, ka nevēlas, lai par viņas dziesmu kāds balsotu.

Šādu notikumu pavērsienu rezultātā skatītājiem nu bija jāizvēlas no septiņiem skaņdarbiem, un, summējot tos kopā ar konkursa žūrijas izpratni par "Eirovīzijas" dziesmu konkursam piemērotāko dziesmu, un finālā tika četri mākslinieki. Tie ir:

Justs Sirmais - "Heartbeat" (A.Savadogo/A.Savadogo) ;

Marta Ritova -

"Not From This World" (M.Ritova/M.Ritova)

;

"MyRadiantU" - "We Will Be Stars" (J.Driksna/J.Driksna);

"Catalepsia" -

"Damnation" (E.Francs, J.Kreilis/E.Francs).

Ārpus fināla pēc svētdienas raidījuma palika:

Markus Riva ar dziesmu "I Can" (M.Ļaksa, E.Jass/M.Ļaksa, E.Jass);

Marta Grigale - "Choices" (M.Grigale/M.Grigale);

Ivo Grīsniņš-Grīslis - "We Are The Light" (I.Viļums/I.Viļums);

Samanta Tīna ar dziesmu "The Love Is Forever" (S.Poļakova/V.Petrovs).

LTV iepriekš uzsvērusi, ka konkursa "Supernova 2016" mērķis ir atrast dziesmu ar hīta potenciālu Latvijā un ārpus tās, kā arī izpildītāju, kurš šo dziesmu pilnvērtīgi un pareizi izmantos un kuram konkurss kalpos kā atspēriens tālākai darbībai. Konkursa uzvarētājam tiks dota iespēja pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 14.maijā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā - "Globen Arena". Norises vietas ietilpība ir starp 14 000 un 16 000 skatītāju.

Latvija savu izvēlēto dziesmu starptautiskajam dziesmu konkursam "Eurovision 2016" noteiks nākamajā svētdienā, izvēloties vienu šīm četrām dziesmām:

 


Kasjauns.lv/Foto: F64