foto: LETA
Vējonis ar partijām tiksies nākamās nedēļas beigās, līdz tam - klusēs
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Politika
2018. gada 12. oktobris, 17:39

Vējonis ar partijām tiksies nākamās nedēļas beigās, līdz tam - klusēs

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis līdz sarunām ar politiskajām partijām nekomentēs politisko spēku piedāvājumus saistībā ar valdību, norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vējonis ar politiskajām partijām plāno tikties nākamajā nedēļā, ceturtdien, 18.oktobrī, un piektdien, 19.oktobrī.

Jau vēstīts, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas". JKP jaunajā valdībā sev vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu apvienībai "Attīstībai/Par!" (AP) tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija -, kā arī Saeimas spīkera krēsls, kurā politiskais spēks, pēc neoficiālas informācijas, labprāt redzētu savu premjera amata kandidātu Pabriku.

Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai "KPV LV" JKP iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet "Jaunajai Vienotībai" - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus. Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņems kopīgi.