Politika
2018. gada 12. oktobris, 15:55

"Absolūta spekulācija" - Kaimiņš par viņa izdošanu kriminālvajāšanai

Jauns.lv / LETA

Runas par varbūtējo prasību jaunajai Saeimai izdot kriminālvajāšanai partijas "KPV LV" līderi Artusu Kaimiņu pats politiķis uzskata par "pilnīgi absolūtu spekulāciju", kas neesot aktuāla.

Kaimiņš izteicās, - lai varētu runāt par šādu lietu, ir jāvēršas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un jāprasa likt "pierādījumus galdā".

Kaimiņš aicināja pārtraukt spekulēt ar šo tēmu, jo tas neesot valdības veidošanas dienaskārtības jautājums. Ja KNAB ir pierādījumi, tad birojs var vērsties Saeimā jau "pēc divām minūtēm un lai deputāti balso". Pretējā gadījumā runas par to esot vērtējamas, kā cilvēku baidīšana.

Politiķis arī norādīja, ka nekomentēs partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) līderu izteikumus šajā jautājumā, jo tie nāk no cita politiskā spēka, bet "KPV LV" esot norunājusi, ka "intrigas un spekulācijas atstās aiz muguras".

Jau vēstīts, ka AP politiķis Artis Pabriks iepriekš LTV skaidroja, ka partiju apvienība sarunās atgādinājusi, ka diviem "KPV LV" potenciālajiem deputātiem [Artusam Kaimiņam un Atim Zakatistovam] ir sagaidāmas kriminālas apsūdzības par iespējamu nelikumīgu partijas finansēšanu. AP vēlējusies uzzināt, kāda būs kolēģu rīcība šajā jautājumā, un no "KPV LV" puses saņēmusi paziņojumu, ka tā balsos pret šo cilvēku izdošanu kriminālvajāšanai, kas AP nav pieņemams. Arī no JKP puses AP neesot ieguvusi skaidru pozīciju, vai šāda "KPV LV" pozīcija viņiem ir pieņemama.

"KPV LV" apgalvo, ka neesot šo jautājumu apspriedusi partijas iekšienē.