foto: Zane Bitere/LETA
Pavļuts: Koalīcijas kodolam jāveidojas ap jaunajām partijām, bet būtiska arī līdzšinējo līderu pieredze
"Līdzsvars ir svarīgs," sacīja Pavļuts.
Politika
2018. gada 12. oktobris, 09:22

Pavļuts: Koalīcijas kodolam jāveidojas ap jaunajām partijām, bet būtiska arī līdzšinējo līderu pieredze

LETA

Partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" ir svarīgi, lai koalīcijas kodols veidojas ap jaunajiem politiskajiem spēkiem, tai pat laikā arī līdzšinējām koalīcijas partijām ir pieredze, kas ir būtiska pēctecības nodrošināšanai, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Līdzsvars ir svarīgs," sacīja Pavļuts, atzīstot, ja "Attīstībai/Par!" būtu valdības veidotāja, tad šajā sarunu stadijā neatmestu nevienu partneri, kā to izdarījusi Jaunā konservatīvā partija (JKP), paziņojot, ka savā potenciālajā valdībā nevēlas sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Pavļuts gan piebilda, ka nerunā par "Saskaņu", ar kuru "Attīstībai/Par!" nesadarbosies.

"Attīstībai Par!" vēlēšanu vakaru pavada bārā "Vest"

Partija "Attīstībai Par!" vēlēšanu rezultātu ievākšanai līdzi sekoja Rīgas bārā "Vest". Kā dīdžejs pasākumā bija pieaicināts digitālā mārketinga eksperts Artūrs ...

gallery icon
22

Viņaprāt, patlaban ideāla iespējamā koalīcija nav, tomēr "Attīstībai/Par!" uzskata, ka tai jābūt iespējami plašai.

Vaicāts, kāds ir "Attīstībai/Par!" mērķis, rīkojot sarunas ar atsevišķiem parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, Pavļuts apgalvoja, ka mērķis ir aktīvāk pieteikt savu lomu valdības veidošanas procesā.

Lai gan Pavļuts uzteica JKP un partiju "KPV LV" par iniciatīvas uzņemšanos valdības veidošanas procesā, viņš piebilda, ka no "Attīstībai/Par!" viedokļa šis process varēja būt nedaudz skaidrāks.

Pēc viņa paustā, "Attīstībai/Par!" esot daudz kopīga ar JKP un tās līderi Jāni Bordānu.

Apvienība "Attīstībai/Par!" sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus

gallery icon
25

Vaicāts, vai kā premjeru redz "KPV LV" biedru Aldi Gobzemu, Pavļuts norādīja, ka šobrīd nav gatavs atbildēt uz šādu jautājumu. Atsevišķos tematos politiskajiem spēkiem esot sakritības, bet tai pat laikā ir arī ļoti daudz neatbildētu jautājumu. Viņš arī jūtot, ka "KPV LV" nesteidzas ar valdības veidošanas sarunām. "Pārgalvīgi steigties nevajag, bet var ari lietas darīt prātīgi un raiti," viņš sacīja, atzīstot, ka nav apmierināts ar gauso tempu.

Pavļuts uzsvēra, ka šobrīd ar citiem politiskajiem spēkiem ir jāizrunā virkne jautājumu, lai koalīcijas apveidi taptu skaidrāki.

Kā vēstīts, "Attīstībai/Par!" paziņojusi, ka iecerējusi konsultatīvas divpusējās sarunas ar atsevišķiem parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, noskaidroja aģentūra LETA. Ar šo soli politiskais spēks neplānojot uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā, bet vēloties konsultēties par esošo situāciju.

Ceturtdien pēc "Attīstībai/Par!" paplašinātās sanāksmes apvienības Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks žurnālistiem norādīja, ka pēc pirmajām sarunām ar JKP un partiju "KPV LV" viņa pārstāvētajai "Attīstībai/Par!" trūkst informācijas, kā tālāk varētu virzīties, lai veidotu rīcībspējīgu valdību. Pēc notikušajām sarunām ir radusies virkne jautājumu un bažas, norādīja Pabriks.

Tāpēc politiskais spēks nolēmis turpināt sarunas ar pārējām trīs partijām, kurām pastāv kāda iespēja veidot valdību - "Jauno Vienotību", nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un ZZS.

Vaicāts, vai tas nozīmē, ka "Attīstībai/Par!" ir sākusi valdības veidošanas sarunas, Pavļuts atbildēja, ka politiskais spēks ir uzņēmies lielāku lomu sarunās.

Politiskais spēks vēlas veikt konsultācijas ar "Jauno Vienotību", VL-TB/LNNK un ZZS pirms iesaistīties otrajā sarunu aplī ar vadošajiem sarunu organizatoriem - JKP un "KPV LV", atzina apvienības līderi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās