foto: LETA
Caurkritušie deputāti mulsi atklāj, ko darīs tālāk: Dzintars Zaķis sniedz visintriģējošāko atbildi
Šos cilvēkus jaunajā Saeimas sasaukumā vairs neredzēsim. Taču viens otrs nekur tālu no politikas pazust nevēlas.
2018. gada 11. oktobris, 22:05

Caurkritušie deputāti mulsi atklāj, ko darīs tālāk: Dzintars Zaķis sniedz visintriģējošāko atbildi

Jauns.lv

Tikai trešdaļai līdzšinējo Saeimas deputātu izdevies gūt vēlētāju uzticību un tikt pārvēlētiem nākamajā sasaukumā. Daļa nepārvēlēto deputātu sola arī turpmāk palikt uzticīgi politikai. Kādi ir tautas priekšstāvju plāni?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LTV "Panorāma" aptaujāja dažus no tiem, kurus tauta vairs neizvēlējās tālākam darbam. 

Ringolds Balodis sola nepazust

Balodis vēl mēnesi būs ārpusfrakciju deputāts. Viņš spriež, ka jāturpina strādāt nacionālu ideju dēļ. Vienlaikus Balodis darbojas zinātnē, taču apsver iespēju atjaunot savu advokāta darbību. "Nu, nepazudīšu! Saeimas deputāta darbs jau nav nekāda panaceja un laimes kalngals," teic Balodis.

Anrijs Matīss varot darīt jebko

Bēdīgi slavens ar vilcienu iepirkuma izgāšanu un pāriešanu no "Vienotības" uz "Saskaņu", Matīss šajā sasaukumā saņēmis pliķi no vēlētājiem. Viņš stāsta, ka kaut kādus secinājumus izdara un turpinās izdarīt, un savu tālāko dzīves ceļu saista ar darbiem, kas ir tālu prom no politikas. "Es varu darīt jebko," skaidro caurkritušais politiskais migrants.

Hosams Abu Meri beidzot būs pieejams sirdzējiem

"Turpināšu savu dzīvi medicīnā, pacienti būs laimīgi" - tā savu nākotni redz nepārvēlētais "Vienotības" biedrs, gastroenterologs Hosams Abu Meri. Viņš arī līdzšinējos četrus deputāta gadus strādāja savā ārsta praksē, taču tagad tam pievērsīsies pilnvērtīgi. Tagad uz vizīti pie Abu Meri cilvēkiem nāksies gaidīt nedēļu, jo iepriekš pacienti cietušies pat mēnesi. Viņš arī turpinās darbu "Jaunajā Vienotībā", jo ir tās valdes loceklis.

Inga Bite pievērsīsies bērnkopībai

Latvijas Reģionu apvienības deputāte Inga Bite par nepārvēlēšanu daudz nesēro. Vēl mēnesis Saeimā, un pēc tam viņa grib veltīt laiku bērniem un "atgūties". Bite pēc tam domāšot, ko dzīvē darīt tālāk. 

Ko darīs tie, kuri šoreiz nemaz nekandidēja?

Gaidis Bērziņš šajās vēlēšanās nekandidēja, taču politiku tāpēc negrasās pamest. Viņš ir Nacionālā bloka pārstāvis, un turpina pildīt pienākums. Vienlaikus Bērziņš pošas atjaunot savu zvērināta advokāta darbību. 

Savukārt bēdīgi slavenais Dzintars Zaķis, kura politisko karjeru viņš pats sabeidza balsu pirkšanas skandāla dēļ, norāda, ka tā ir tikai viņa paša darīšana, ko dzīvē tālāk darīt. "Ko es taisos tālāk darīt  - tā ir tikai mana darīšana, plašākai sabiedrībai tas diez vai no manis taps zināms," skaidro Zaķis, piebilstot, ka politikā viņa figūra turpinās uzturēties. "Esmu politikā darbojies 16 gadus. Protams, politika mani interesē un interesēs arī turpmāk, bet kā tieši... kādā veidā vai kādā līmenī [darbošos] - laiks rādīs," sacīja Zaķis. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās