foto: LETA
KPV LV iekšienē nav izrunājusi, ko darīs, ja kriminālvajāšanai izdos Kaimiņu un Zakatistovu
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.
Politika
2018. gada 11. oktobris, 19:08

KPV LV iekšienē nav izrunājusi, ko darīs, ja kriminālvajāšanai izdos Kaimiņu un Zakatistovu

Jauns.lv / LETA

"KPV LV" neesot apspriedusi jautājumu par nostāju, ja parlamentam būtu jābalso par potenciālo deputātu Artusa Kaimiņa un Ata Zakatistova izdošanu saistībā ar kriminālprocesu par iespējamu nelikumīgu partijas finansēšanu.

Apvienības "Attīstībai/Par" (AP) premjera amata kandidāts Artis Pabriks LTV "Rīta panorāmā" skaidroja, ka AP sarunās atgādinājusi, ka diviem "KPV LV" potenciālajiem deputātiem [Artusam Kaimiņam un Atim Zakatistovam] ir sagaidāmas kriminālas apsūdzības par iespējamu nelikumīgu partijas finansēšanu. AP vēlējusies uzzināt, kāda būs kolēģu rīcība šajā jautājumā, un no "KPV LV" puses saņēmusi paziņojumu, ka tā balsos pret šo cilvēku izdošanu kriminālvajāšanai, kas AP nav pieņemams. Arī no JKP puses AP neesot ieguvusi skaidru pozīciju, vai šāda "KPV LV" pozīcija viņiem ir pieņemama.

"KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems žurnālistiem sacīja, ka nevēlētos komentēt citu partiju viedokļus par "KPV LV". Viņš teica: ""KPV LV" negrib komentēt citu partiju viedokļus par mums, un īpaši nevēlamies komentēt viedokļus par to, kas ir noticis sarunās, un ko ir komentējis cilvēks, kas nav bijis šajās sarunās klātienē."

Taujāts par "KPV LV" nostāju, ja būs jābalso par šo jautājumu, Gobzems pauda, ka pašlaik "KPV LV" vēl nav parlamenta frakcijas, šāds jautājums arī nav apspriests partijas valdē, līdz ar to citu partiju pārstāvju paustais netikšot komentēts.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šī gada beigām plāno Ģenerālprokuratūrai nodot kriminālvajāšanai lietu par partijas ''KPV LV'', iespējams, nelikumīgu finansēšanu.

"Kriminālprocesā par partijas "KPV LV" nelikumīgu finansēšanu KNAB veic aktīvu izmeklēšanu un virzās uz kriminālprocesuālo mērķu sasniegšanu. Krimināllietu Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai KNAB plāno nodot līdz šā gada beigām," informēja KNAB.

KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu jūnijā aizturēja Saeimas deputātu Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu. Vēlāk trijotne tika atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocesā divas personas atzītas par aizdomās turētām par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par krāpšanu, kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā.