foto: LETA
Arī "Attīstībai/Par!" rīkos sarunas ar atsevišķām partijām
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.
Politika
2018. gada 11. oktobris, 17:45

Arī "Attīstībai/Par!" rīkos sarunas ar atsevišķām partijām

Jauns.lv / LETA

Arī apvienība "Attīstībai/Par!" iecerējusi rīkot konsultatīvas divpusējās sarunas ar atsevišķiem parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem.

"Attīstībai/Par!" gan pagaidām nekomentē šo ieceri, norādot, ka to darīs vēlāk. Ar šo soli politiskais spēks neplānojot uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā, bet vēloties konsultēties par esošo situāciju.

Šovakar apvienību veidojošās partijas nolēmušas sasaukt vadības sanāksmi, lai izdiskutētu radušos situāciju.

Piektdien, 12.oktobrī, no rīta pēc "Attīstībai/Par!" iniciatīvas notiks tikšanās ar "Jauno Vienotību", tāpat tikšanās varētu notikt ar Zaļo un zemnieku savienību, kā arī nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Kā ziņots, līdz šīm sarunas rīkoja Jaunā konservatīvā partija, kā arī "KPV LV", kas saņēma visvairāk mandātu jaunajā Saeimā, neskaitot "Saskaņu".

"Attīstībai/Par" premjera amata kandidāts Artis Pabriks šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda, ka pēc pirmās eiforijas par vēlēšanu rezultātiem ir redzami samērā lieli sarežģījumi Jaunās konservatīvās partijas un "KPV LV" sāktajās sarunās par nākamās valdības veidošanu. Pabrika vērtējumā, politisko spēku pirmais sarunu raunds ir viesis vairāk jautājumu nekā atbilžu.