Dzīvoklī Raņķa dambī atrod "Rīgas namu pārvaldnieka" parādnieka mūmiju
Dzīvoklī Rīgā atrod ilggadēja RNP parādnieka mumificējušās mirstīgās atliekas. Tā bijusi sieviete.
112
2016. gada 22. februāris, 15:29

Dzīvoklī Raņķa dambī atrod "Rīgas namu pārvaldnieka" parādnieka mūmiju

Jauns.lv

(Papildināta, precizēta pl.16:16) Rīgas pašvaldībai piederošā dzīvoklī Raņķa dambī 7, kurš vairākus gadus bijis "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) parādnieku sarakstā, atrastas mumificējušās cilvēka atliekas, kas dzīvoklī varētu būt atradušās jau piecus sešus gadus.

RNP jau 2013.gadā vērsies tiesā pret dzīvoklī deklarēto personu par parādu piedziņu, bet tiesas lēmums joprojām nav pieņemts. Pašlaik parāda summa jau pārsniedzot 6000 eiro.

RNP norāda, ka nav tiesīgs patvaļīgi iekļūt dzīvoklī bez atbilstošas sankcijas. Dzīvoklī deklarētā persona bijusi darbaspējas vecumā, līdz ar to varētu pieņemt, ka tā izbraukusi ārpus valsts, piemēram, darba meklējumos, skaidro RNP.

Tomēr šā gada sākumā minēto dzīvokli uzlauzuši zagļi, un pēc notikušā, apsekojot dzīvokli, konstatēts, ka tajā atrodas nu jau vairs neatpazīstamas cilvēka mirstīgās atliekas. Pašlaik sākts kriminālprocess, lai konstatētu mirušā personību un nāves apstākļus, informē pašvaldībā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments norāda, ka šajā situācijā tiks meklēts risinājums parāda apmaksai no pašvaldības līdzekļiem, lai pārējiem mājas iedzīvotājiem nenāktos segt šo mājai uzkrājušos parādu.

Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina pastāstīja, ka 11.februārī saņemta informācija no Rīgas domes, ka dzīvoklī atrodas sievietes mirstīgās atliekas. Sākotnējā informācija liecina, ka tās ir 1959.gadā dzimušas dzīvokļa iemītnieces mirstīgās atliekas.

Precīzu sievietes personību un nāves iemeslu skaidros ekspertīzē un sāktajā kriminālprocesā.

LETA/Foto: Shutterstock

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

/