foto: Facebook.com
Indijā nogalinātās Līgas Skromanes draugs pats uzsācis slepkavības izmeklēšanu
Indijā nogalinātā Līga Skromane.
Sabiedrība
2018. gada 10. oktobris, 12:47

Indijā nogalinātās Līgas Skromanes draugs pats uzsācis slepkavības izmeklēšanu

Jauns.lv

Indijā noslepkavotās latvietes Līgas Skromanes draugs Endrjū Džordans pats uzsācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas patiesība notika ar viņa draudzeni, vēsta portāls “Baltic-Ireland”, atsaucoties uz “Irish Mirror”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Endrjū Džordans katru dienu strādājot pie lietas, sazinoties ar saviem ziņotājiem Indijā: “Es to tā nevaru atstāt. Es drīz atgriezīšos Indijā,” paudis Džordans.

Skromanes draugs apgalvo, ka arī attiecībā uz citiem upuriem, kuri pazuduši vai tikuši nogalināti Indijā, nav noskaidrota patiesība. Izmeklēšanas velkoties gadiem, ģimenes nogurst un tām pietrūkst naudas, lai cīnītos tālāk. 

Tāpat Endrjū uzskata, ka izmeklētāju versijā ir vairāki "caurumi", viens no tiem – džemperis, kas bija mugurā Līgai, kad viņas ķermenis tika atrasts. 

Viņš apšauba arī oficiālo teoriju, ka Līga tika nogalināta tajā pašā dienā, kad pazuda, jo tiesu eksperti informējuši, ka sievietes mirstīgās atliekas nebija pietiekami sadalījušās, ņemot vērā, ka viņa bija mirusi jau 40 dienas pirms tam. Viņš arī apšauba izmeklēšanas atzinumu, ka viņa nogalināta nejauši. Pēcnāves ekspertīze apstiprināja, ka Līgas nāves iemesls bija spēcīga trauma viņas kaklam, kā rezultātā tika saplēsti nervi un salauzti vairogdziedzera skrimšļi. Traumas nopietnība neatbilst versijai par nejaušu nogalināšanu, mēģinot sievieti savaldīt.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 33 gadus vecā latviete Līga Skromane bez vēsts pazuda Indijā, Keralas štatā, kad martā bija turp devusies uz ājūrvēdas klīniku. 

Viņas līķi - sazāļotu, izvarotu un pakārtu - bez galvas atrada mēnesi vēlāk. Lai arī pagājuši jau vairāki mēneši, joprojām nav uzrādītas nekādas apsūdzības.