Ogres muzejā aizraujoša vēsturiska izstāde - aizkadra stāsti „Foto palielinājumā”
Ogres Kūrmājas Viesu telpas interjers, pagājušā gadsimta trīsdesmitie gadi.
Kultūra
2016. gada 22. februāris, 17:24

Ogres muzejā aizraujoša vēsturiska izstāde - aizkadra stāsti „Foto palielinājumā”

Jauns.lv

Ogres Vēstures un mākslas muzejā nule atklāta jauna izstāde - „Foto palielinājums”, kas ir aizraujošs ceļojums vēstures pētniecības labirintos, kurā par bāzi un pamatu ņemtas fotogrāfijas no Ogres muzeja krājuma. Izstāde piedāvā atklāt muzeja krājuma fotogrāfiju noslēpumus.

Izstādē varēs rast atbildi uz jautājumu: „Ko slēpj fotogrāfija?” Izstādes apmeklētājs var pārliecināties, ka nereti pavisam necils attēls var kļūt par plašu un bagātu izziņas avotu, Kasjauns.lv pastāstīja Ogres Vēstures un mākslas muzeja informācijas speciāliste Gunta Šmidre.

Izstādes veidotājs - Ogres Vēstures un mākslas muzeja galvenais vēstures speciālists Arno Smiltnieks saka: „Šī izstāde uzskatāmi parāda vēsturnieka ikdienas darbu, kurā reizēm nepieciešamas īsta detektīva iemaņas. Pirmajā mirklī nenozīmīgas detaļas var sevī nest milzīgu stāsta apjomu un informāciju. Palielini fotogrāfiju un tavām acīm atklājas negaidītas lietas”.

Izstādē „Foto palielinājums” fotogrāfijās ietvertos stāstus papildina arī muzeja krājuma priekšmeti. Tas ir ieskats Ogres pilsētas dzīvē dažādos laika posmos, atklājot to laiku sadzīvi un ieradumus. Izstāde būs skatāma līdz 2. aprīlim. Ieeja muzejā bez maksas.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto