Rīgā tiksies NVO centru pārstāvji no visas Latvijas
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.
Runā Rīga
2016. gada 22. februāris, 18:42

Rīgā tiksies NVO centru pārstāvji no visas Latvijas

Jauns.lv

Atzīmējot Vispasaules NVO dienu, piektdien, 4. martā NVO namā (Rīga, Laimdotas iela 42) Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors no plkst. 12.00 līdz 17.00 rīko starpreģionu NVO centru pieredzes apmaiņas konferenci. Tajā tiksies Zemgales, Vidzemes, Kurzemes un Dienvidlatgales NVO atbalsta centru, Rīgas un Jūrmalas pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji, lai dalītos pieredzē un labajā praksē par NVO centru satura veidošanu, darbības specifiku reģionos un sadarbību ar pašvaldībām.

Starpreģionu NVO centru pieredzes apmaiņas konferenci atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.  Ar savu darbības pieredzi, nevalstisko organizāciju atbalsta aktivitātēm un pasākumiem iepazīstinās Dienvidlatgales NVO atbalsta centra koordinators Oskars Zuģickis, biedrības “Kurzemes NVO atbalsta centrs” priekšsēdētāja Inese Siliņa, biedrības “Zemgales nevalstisko organizāciju atbalsta centrs” valdes priekšsēdētājs Uldis Dūmiņš un Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš. Savukārt Jūrmalas Sabiedriskās padomes vadītājas vietniece Ramona Petrika un RD IKSD Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektora vadītājs Dzintars Koks dalīsies praktiskajā pieredzē, veicinot biedrību un nodibinājumu darbības attīstību un kapacitātes paaugstināšanu. Biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Rasma Pīpiķe iezīmēs NVO sektora darbību nacionālā līmenī.  

Konferences gaitā izvirzītās labās prakses idejas, piemērus, priekšlikumus un identificētās problēmas NVO atbalsta centru darbībā apkopot palīdzēs biedrības “Lapas” direktore Inese Vaivare, rosinot klātesošos iesaistīties diskusijā. Noslēgumā par pavasarīgi muzikālu sveicienu gādās bērnu vokālā studija “Knīpas un Knauķi”.  

Konferencē piedalīties aicināti biedrību un nodibinājumu pārstāvji gan no Rīgas, gan visas Latvijas, NVO centru, pašvaldību pārstāvji, kā arī visi interesenti, kas atbalsta pilsoniskās sabiedrības aktivitātes.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Sintija Zandersone/LETA