Centrāltirgū viesojusies starptautiska skolēnu delegācija. FOTO
Starptautiskā projekta ietvaros 40 skolēni ar pasniedzējiem apmeklēja Centrāltirgu, lai dotos ekskursijā par Eiropas lielāko tirgu.
Runā Rīga
2016. gada 22. februāris, 19:10

Centrāltirgū viesojusies starptautiska skolēnu delegācija. FOTO

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Rīgas Centrāltirgū viesojusies starptautiska skolēnu delegācija no Latvijas, Igaunijas un Somijas, kurus mūsu galvaspilsētā bija sapulcējusi aktīvā un radošā Rīgas 21. vidusskola, lai realizētu kopīgu projektu, izzinot dažādus rokdarbus, amatniecības virzienus un mājražošanas veidus, kā cilvēku pašattīstības un pašnodarbinātības avotu.

“Esam gandarīti par skolēnu interesi viesoties un gūt jaunas zināšanas Rīgas Centrāltirgū, kas ir Latvijā lielākā mājražotāju, amatnieku un pašnodarbināto meistaru tikšanās vieta. Centrāltirgū ir iespējams redzēt praksē, kā cilvēks, izmantojot savas zināšanas un amata prasmes var strādāt un pelnīt ne vien ikdienas iztikai, bet arī parūpēties par ģimenes labklājību. Ceru, ka skolēniem no Latvijas, Igaunijas un Somijas šī bija ne vien jauka ekskursija, bet arī lieliska pieredze, kas lieti noderēs plānojot savu nākotnes izglītību un profesiju,” pārliecināta ir AS “Rīgas Centrāltirgus” valdes locekle Tatjana Lukina.

Starptautiskā projekta ietvaros 40 skolēni ar pasniedzējiem apmeklēja Centrāltirgu, lai dotos ekskursijā par Eiropas lielāko tirgu, iepazītos ar dažādiem amatniecības veidiem, uzzinātu interesantus faktus par Centrāltirgu un tā vēsturi, kā arī iepazītos ar Latvijas tradicionālajiem produktiem, vairumu no kuriem tirgū piedāvā tieši mājražotājiem.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto