foto: LETA
JKP un "KPV LV" esot daudz saskarsmes punktu, bet par bloka veidošanu vēl nevar runāt
Partijas "KPV LV" pārstāvji - valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (priekšplānā no kreisās) un premjera amata kandidāts Aldis Gobzems dodas uz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biroju, lai tiktos ar JKP pārstāvjiem un pārrunātu iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā.
Politika
2018. gada 9. oktobris, 13:41

JKP un "KPV LV" esot daudz saskarsmes punktu, bet par bloka veidošanu vēl nevar runāt

Jauns.lv

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) un "KPV LV" ir daudz saskarsmes punktu, bet par bloka veidošanu vai iespējamu amatu sadalījumu vēl netiek runāts, otrdien pēc šo partiju divpusējās tikšanās pauda politisko spēku līderi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

JKP vadītājs Jānis Bordāns norādīja, ka abiem politiskiem spēkiem sakrīt viedoklis par līdzšinējā ārpolitiskā kursa turpināšanu, drošību, tiesiskumu. Tāpat starp "saskarsmes punktiem" ir jautājums par azartspēļu un ātro kredītu ierobežošanu.

"KPV LV" politiķis Aldis Gobzems uzsvēra, ka runāts par darba plānu, nevis amatiem. Kā svarīgus darbus viņš minēja obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanu, reģionu attīstību, emigrācijas apturēšanu, aizbraukušo atgriešanu un citus.

Abi politiķi vairījās atbildēt, kurai partijai būtu jāuzņemas vadošā loma valdības veidošanas sarunās un premjera amatu, vairākkārt uzverot, ka par amatiem netiek runāts. Abas partijas divpusējās sarunās tiksies arī ar pārējiem politiskajiem spēkiem, kas varētu pretendēt uz valdības veidošanu. Līdz ar to, kamēr šīs sarunas notiek, nekādi partiju bloki netiek veidoti, apgalvoja politiķi.

Gobzems gan atkārtoti pauda, ka "KPV LV" un JKP varētu veidot valdības kodolu, bet šodien par to netiekot runāts. Saruna bija "ļoti konstruktīva", un partijām ir kopīgais mērķis - veidot cienījamu politiku, kas ļautu valdībai un parlamentam atgūt reputāciju, viņš pauda.

"Šī nav tā saruna, kur jārunā par to, kādi būs amati, šī ir saruna, ko solījām vēlētājiem - par veicamajiem darbiem," apgalvoja Gobzems. Viņš vēlreiz akcentēja, ka pašlaik netiek runāts par to, kāds būs valdības sastāvs.

 

Bordāns uzsvēra, ka jāuzklausa citu partiju viedoklis par topošās valdības prioritāriem darbiem. Politiķis piebilda, ka pašlaik rit tikai otrā darba diena pēc vēlēšanām, un viņam ir sajūta, ka partijas tikušas "ļoti tālu".

"Es domāju, ka ir visas iespējas un priekšnoteikumi, lai Valsts prezidents saņemtu mūsu piedāvājumu un redzējumu par Ministru kabinetu," teica Bordāns.

Kā ziņots, JKP šodien tiksies arī ar partiju "Attīstībai/Par!". Savukārt trešdien JKP iecerētas sarunas ar pašreizējiem koalīcijas politiskajiem spēkiem.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās