foto: LETA
Kaimiņš: Vējonim būs grūts uzdevums - izvēlēties Ministru prezidentu
Politika
2018. gada 6. oktobris, 22:13

Kaimiņš: Vējonim būs grūts uzdevums - izvēlēties Ministru prezidentu

Jauns.lv

Saeimā ir iekļuvušas jaunas partijas un jauni cilvēki - tur vairs nebūs tik daudz komunistu, intervijā LTV1 Vēlēšanu nakts speciālizlaidumam atzina partijas Rīgas saraksta līderis Artuss Kaimiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs zinām, ka "KPV LV" būs Saeimā. Tas ir fakts. Jautājums ir par to, cik daudz mēs tur būsim," norāda Artuss Kaimiņš, "exit poll" rezultātus komentējot izvairīgi.

Viņš atklāj, ka par koalīcijas veidošanu ir pāragri runāt, taču apsola, ka partija to darīs atklātā veidā. Kaimiņš ir pārliecināts, ka valdības veidošanas sarunas nebūs vieglas, jo katrai partijai ir sava programma.

"Satversmē noteikts, ka Ministru prezidentu nominē Valsts prezidents, šajā gadījumā Raimonds Vējonis. Viņam šis būs ļoti grūts uzdevums," uzskata Kaimiņš.

LETA jau ziņoja, ka sestdien veiktā vēlētāju aptauja ("exit poll") liecina, ka 13.Saeimā varētu iekļūt septiņi politiskie spēki. Par "Saskaņu" bija nobalsojuši 19,4% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli. Par "Attīstībai/Par!" nobalsoja 13,4%, nacionālo apvienību - 12,6%, JKP - 12,4%, bet "KPV LV" - 11,5% vēlētāju, kas aptaujā atklāja savu izvēli. ZZS saņēma 9,7% savu izvēli atklājušo vēlētāju balsis, bet "Jaunā vienotība" - 6,9%.

13.Saeimas vēlēšanās sestdien un trīs iepriekšējās dienās kopā nobalsojuši vairāk nekā 52% balsstiesīgo Latvijas pilsoņu, kas ir mazāk nekā 12.Saeimas vēlēšanās pirms četriem gadiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 1004 no kopumā 1076 vēlēšanu iecirkņiem.

Vēlāk gan aktivitāte varētu pieaugt, ņemot vērā, ka vēl tiks apkopoti dati par daudziem ārvalstu vēlēšanu iecirkņiem, no kuriem atsevišķos balsošana vēl turpinās.