Koncertzālē "Cēsis" izskanējis LNSO un Ksenijas Sidorovas koncerts. FOTO
Kseniju Sidorovu dēvē par modernā akordeona vadošo vēstnesi, presē viņu raksturo kā “ārkārtīgi smalku un virtuozu” mūziķi.
Novadu ziņas
2016. gada 23. februāris, 11:33

Koncertzālē "Cēsis" izskanējis LNSO un Ksenijas Sidorovas koncerts. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 20. februārī, koncertzālē “Cēsis” izskanēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un pasaulslavenās akordeonistes, publikas mīlules Ksenijas Sidorovas koncerts. Pie diriģenta pults stājās jaunais franču diriģents Žiljēns Masmondē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

19. februārī Rīgā un 20. februārī Cēsīs izskanējušo koncertu programmai francisku piesitienu deva slavenās operas “Karmena” autora Žorža Bizē mazāk zināmā Simfonija Domažorā un Albēra Rusela skaņdarbi. Savukārt Ksenijas Sidorovas solo bija dzirdams čehu komponista Vāclava Trojana svītā “Pasakas”.

Kseniju Sidorovu dēvē par modernā akordeona vadošo vēstnesi, presē viņu raksturo kā “ārkārtīgi smalku un virtuozu” mūziķi. Viņa lauž joprojām iesīkstējušus stereotipus par savu instrumentu klasiskās mūzikas vidē, programmās atskaņojot Baha, Skarlati, Mendelszona un citu komponistu darbu pārlikumus un laikmetīgas, speciāli akordeonam rakstītas partitūras, no kurām dažas veltītas tieši Ksenijai.

 

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Tēmas