Ar krāšņu karnevāla skrējienu aizvadīti Jūrmalas Ziemas sporta svētki
Aktīvo dienu Dzintaros noslēdza 1km Karnevāla skrējiens.
Novadu ziņas
2016. gada 23. februāris, 12:23

Ar krāšņu karnevāla skrējienu aizvadīti Jūrmalas Ziemas sporta svētki

Jauns.lv

Sestdien, 20.februārī, Dzintaru pludmalē tika aizvadīts grandiozākais ziemas aktīvās atpūtas un izklaides pasākums – Jūrmalas Ziemas sporta svētki. Līdzās skrējējiem un nūjotājiem, aktivitātēs iesaistījās un par vērtīgām balvām cīnījās gan lieli, gan mazi pasākuma apmeklētāji un skolu komandas. Pirmo gadu svētkus noslēdza krāšņais Karnevāla skrējiens, kas 1km garā parādē vienoja vairāk nekā 300 skrējēju no visas Latvijas.

Plkst. 11:00 Dzintaru pludmalē tika dots starta šāviens pirmajiem Jūrmalas Ziemas sporta svētku – 5 un 10 km individuālajiem Maxima skrējiena dalībniekiem un 5km nūjotājiem. Kā tika ziņots uzreiz pēc sacensībām, šogad 10km skrējienā uzvaras laurus plūca Līga Girgensone sieviešu konkurencē un Kristaps Bērziņš vīriešu konkurencē, bet 5 km distancē ātrākie bija Lelde Kalniņa un Dmitrijs Serjogins .

Nākamie starta pozīcijas ieņēma bērni vecumā līdz 12 gadiem, kas, kā ierasts sacentās vairākās vecuma grupās un veica 0,5-1km garu skrējienu pa pludmali. Ņemot vērā nodrošināto bezmaksas dalību skolēniem, ievērojamā skaitā tika pārstāvētas skolu komandas no visas Latvijas. Visplašāk pārstāvēto vidū bija skolas no Jūrmalas, Rīgas un Valmieras. Galveno balvu bezmaksas kino apmeklējumu visai komandai ieguva Jūrmalas Valsts ģimnāzija, ko pārstāvēja vairāk nekā 180 skolēnu.

Aktīvo dienu Dzintaros noslēdza 1km Karnevāla skrējiens, kura dalībnieki centās klātesošos pārsteigt un viens otru pārspēt ne tikai skriešanā, bet arī fantāzijā, sagatavojot sev krāšņus tērpus. Šogad par karnevāla karalieni kļuva Liene Meldere un par karali Viesturs Bērziņš.

 

Klātesošos Karnevāla skrējiena dalībniekus un viņu atbalstītājus pirms starta sveica un veiksmi vēlēja Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, kura pati pirms tam bija finišējusi 5km nūjošanas distancē: “Laiks mūs šodien priecē un ir sagādājis sniegotus Jūrmalas Ziemas sporta svētkus. Esam devuši tiešām pozitīvu un veiksmīgu startu sporta sezonai Jūrmalā! Paldies visiem par dalību un lielisko atmosfēru!”

Visas dienas garumā klātesošajiem bija iespēja baudīt daudzveidīgu sportiski izklaidējošu programmu, krāt punktus un iegūt balvas no pasākuma atbalstītājiem – bērni tika aicināti radoši izpausties dažādās meistarklasēs un demonstrēt savu fizisko sagatavotību sportiskos pārbaudījumos. Ikviens varēja trenēt savu precizitāti biatlona šautuvē kopā ar biatlonistu Raivi Zīmeli un izmēģināt roku hokeja sitienos, bet par labu noskaņojumu rūpējās svētku vadītājs un galvenais vēstnesis Armands Simsons ar ģimeni, kā arī atraktīvais Normunds Jakušonoks ar grupu.

“Jūrmalas Ziemas sporta svētkus” organizē “Alpha Baltic Sport”, uz svētkiem aicina Jūrmala.  

Regīna Zommere / Publicitātes foto