Jaunie Rīgas uzņēmēji aicināti uz semināriem par pieteikšanos grantu programmai "Atspēriens"
Grantu programmai “Atspēriens”, atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus.
Runā Rīga
2016. gada 23. februāris, 14:52

Jaunie Rīgas uzņēmēji aicināti uz semināriem par pieteikšanos grantu programmai "Atspēriens"

Jauns.lv

Rīgas dome un “Swedbank Business Network” aicina jaunos uzņēmējus uz bezmaksas semināru „Kā pieteikties grantu programmai “Atspēriens”?”, kas notiks 1.martā plkst.17.30 “Swedbank” Centrālajā ēkā, 25. stāva hallē, Balasta dambī 15.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Seminārā grantu programmas vērtēšanas komisijas locekļi un citi eksperti informēs par programmas aktualitātēm konkursa norisē, kā arī stāstīs par jauno uzņēmējdarbības idejas sagatavošanai un attīstībai pieejamo atbalstu Rīgā. Semināra laikā būs iespēja uzdot jautājumus par konkursa nolikumu, līdzšinējo grantu programmas īstenošanas pieredzi, kā arī citām tēmām. Semināra mērķis ir dalīties praktiskos jautājumos par pieteikšanos un veidlapu aizpildīšanu, tādejādi palielinot kvalitatīvu pieteikumu apjomu un grantu pretendentu iespējas.

3.martā plkst.17.30 jaunie uzņēmēji šajās pašās telpās aicināti uz bezmaksas semināru par finanšu plūsmas plānošanu. Seminārā jaunajiem uzņēmējiem būs iespēja uzzināt kā plānot apgrozījumu un modelēt nākotnes finanšu situāciju, kā arī aprēķināt produkta vai pakalpojuma pašizmaksu.

Savukārt 10.martā plkst.17.30 Swedbank Centrālajā ēkā, 25.stāva kafejnīcā, notiks “Atspēriena“ mentoru kluba pasākums, kurā grantu programmas laureāts, “Certes Technologies” uzņēmuma valdes loceklis Agnis Kalniņš dalīsies pieredzē ar gūtajām atziņām biznesa izveidošanā un attīstīšanā, kā arī pastāstīs par izaicinājumiem, sasniegumiem un pieļautajām kļūdām. Uzņēmums ir Latvijā izstrādātas audio sistēmas „Certes PentaClass” un mazākā bezvadu mikrofona “Runa”, kas paredzēts mācību telpu apskaņošanai ražotājs.

Pieteikties semināriem līdz to sākumam iespējams mājas lapā https://businessnetwork.lv/registracija-seminaram vai arī nosūtot e-pastu uz adresi atsperiens@riga.lv. Dalībnieku ērtībai tiks nodrošināta bezmaksas autostāvvieta. Pirms ierašanās uz semināru aicinām iepazīties ar konkursa nolikumu mājas lapā www.atsperiens.lv sadaļā „Saistītie dokumenti” un www.businessnetwork.lv.

Grantu programmai “Atspēriens”, atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Grantu programmas  pieteikumus vērtē atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem - galvenokārt pēc inovitātes, biznesa idejas ilgtermiņa, dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie grantu programmas virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Uzņēmēji, kuru sagatavotie pieteikumi iegūs augstāko novērtējumu, saņems piedāvājumu slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Grantu programma (līdz 80% apmērā) atbalsta jauno komersantu izdevumus, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir līdz 15 000 eiro.

Uzņēmēji aicināti iesniegt pieteikumus līdz 21.martam plkst.12 Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV-1050, 308.kabinetā. Informācija par grantu programmu pieejama www.atsperiens.lv, kur sadaļā „Saistītie dokumenti” iespējams lejupielādēt konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas.

Grantu programmas „Atspēriens” aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī sociālajā vietnē Twitter – (@Atsperiens) un Facebook.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA