Kāpēc Malders tic, bet Skallija kļuva par skeptiķi. Izdos romānus par "X-failu" varoņu bērnību
Kāpēc Malders ticēja? Kāpēc Skallija kļuva par skeptiķi? To varēs uzzināt jaunajos romānos.
Kultūra
2016. gada 23. februāris, 16:27

Kāpēc Malders tic, bet Skallija kļuva par skeptiķi. Izdos romānus par "X-failu" varoņu bērnību

Jauns.lv

Nākamgad iznāks divi jauniešu romāni par zinātniskās fantastikas seriāla "The X-Files" ("X-faili. Slepenās lietas") galveno varoņu Foksa Maldera un Danas Skallijas pusaudžu gadiem, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Grāmatās "Agents of Chaos" un "Devil's Advocate" būs izskaidrots, kāpēc Malders sāka ticēt pārdabiskajam, bet Skallija kļuva par skeptiķi.

Abu grāmatu notikumi sāksies 1979.gada pavasarī, kad "ziņās dominēja sērijveida slepkavas, okultisms un valdības sazvērestības", norāda ASV žurnāls "Entertainment Weekly".

Grāmatu sērijā "The X-Files Origins" būs atspoguļoti notikumi, kas Malderam un Skallijai lika kļūt par Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģentiem, ko seriālā atveido aktieri Deivids Duhovnijs un Džiliana Andersone.

Rakstnieces Kamijas Garsijas grāmatā "Agents of Chaos" būs stāstīts par 17 gadus veco Malderu, savukārt Džonatana Meiberija darbs "Devil’s Advocate" pievērsīsies Skallijai 15 gadu vecumā.

"Esmu liela seriāla fane, tāpēc sadarbība ar autoriem, kas veidos oriģinālus stāstus par šiem varoņiem, man ir sapņa piepildījums," sacīja izdevniecības "Imprint" pārstāve Ērina Steina. "Kāpēc Malders ticēja? Kāpēc Skallija kļuva par skeptiķi? To mēs uzzināsim stāstos."

Grāmatas tiks izdotas vienlaicīgi 2017.gada janvārī.

Pirmdien noslēdzās "The X-Files" jaunā sezona ar sešām sērijām. Seriāla autors Kriss Kārters neizslēdz iespēju, ka tiks uzņemts jauns turpinājums.

LETA/Foto: Vida Press