foto: Lita Krone/LETA
Šovakar publicēs pētījumu par skandalozā Rūdolfa Meroni aktivitātēm Latvijas politikas aizkulisēs
Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.
Politika
2018. gada 4. oktobris, 13:13

Šovakar publicēs pētījumu par skandalozā Rūdolfa Meroni aktivitātēm Latvijas politikas aizkulisēs

Jauns.lv

Šovakar plašākai sabiedrībai būs pieejams žurnālista Anša Pūpola projekta "Nemelo.lv" kārtējais pētījums, kurā pievērsta uzmanība par Aivara Lemberga oponentu dēvētajam, skandalozajam Šveices advokātam Rūdolfam Meroni un viņa aktivitātēm Latvijas politikas aizkulisēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sižetā tiks stāstīts par to, kā Meroni ar dažādu uzņēmumu palīdzību pārskaita naudu politiskajām partijām un konkrētām personām. Tiks pieminēti konkrēti pārskaitījumi, firmu vārdi, informācija, kas ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB)  rīcībā," informēja žurnālists.

Savus skaidrojumus sniegts arī "KPV LV" valdes loceklis, deputāts Artuss Kaimiņš un partijas premjera kandidāts Aldis Gobzems.

No paša Meroni tikmēr izdevies iegūt vien rakstisku atbildi.

Pētījumu būs iespējams noskatīties šovakar portālā Nemelo.lv.

Kā 30. septembrī ziņoja aģentūra LETA, KNAB līdz šī gada beigām plāno Ģenerālprokuratūrai nodot kriminālvajāšanai lietu par Artusa Kaimiņa partijas ''KPV LV'' nelikumīgu finansēšanu.

"Kriminālprocesā par partijas "KPV LV" nelikumīgu finansēšanu KNAB veic aktīvu izmeklēšanu un virzās uz kriminālprocesuālo mērķu sasniegšanu. Krimināllietu Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai KNAB plāno nodot līdz šā gada beigām," aģentūru LETA informēja KNAB.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu jūnijā aizturēja Saeimas deputātu Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu. Vēlāk trijotne tika atbrīvota un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocesā divas personas atzītas par aizdomās turētām par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kas izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par krāpšanu, kas izdarīta personu grupā un lielā apmērā.

Tāpat vēl viena persona atzīta par aizdomās turēto par politiskās organizācijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās