Latviešu meistari startēs Āzijas grandiozākajā gaismas festivālā
Latvijas gaismas mākslinieki pirmo reizi piedalīsies Āzijas lielākajā gaismas festivālā, šogad - Singapūrā.
Kultūra
2016. gada 23. februāris, 23:49

Latviešu meistari startēs Āzijas grandiozākajā gaismas festivālā

Jauns.lv

Izstāžu zālē "Rīgas Mākslas telpa" 24.februārī notiks preses konference par Latvijas gaismas mākslinieku piedalīšanos Āzijas lielākajā gaismas festivālā "i Light Marina Bay", kas notiks Singapūrā.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Gaismas festivāla "Staro Rīga" kuratore Diāna Čivle un biedrības "I Did It" direktore Madara Gruntmane.

Preses konferencē plkst.13 varēs uzzināt par gaismas festivāla „Staro Rīga" starptautisko skanējumu un nākotnes iecerēm, kā arī par Latvijas mākslinieku sasniegumiem. Preses konferences laikā būs iespējams aplūkot un izmēģināt interaktīvo ierīci "Emogrāfs". Šī interaktīvā gaismas objektu izveidi organizējusi biedrība "I Did It".

"i Light Marina Bay" ir lielākais gaismas festivāls Āziijā, kas notiek reizi divos gados, pulcējot vadošos gaismas māksliniekus no visas pasaules. Latvijas autoru darbs šajā festivālā tiks eksponēts pirmo reizi. Gaismas objekta "Emogrāfs" izrādīšana festivālā "i Light Marina Bay" tiks nodrošināta ar Rīgas domes atbalstu.

BNS/Foto: EPA/AFP