Jaunumi Vanesas un Mārtiņa lietā: puisi piektdien gaida Liepājā
Kopā ar Vanesu aizbēgušais Mārtiņš Šķuburs esot solīds un ļoti pieklājīgs jaunietis, teic viņa kolēģi. Nedēļas beigās viņš atkal tiek gaidīts darbā – Liepājas teātrī.
Sabiedrība
2016. gada 24. februāris, 06:44

Jaunumi Vanesas un Mārtiņa lietā: puisi piektdien gaida Liepājā

Jauns.lv

No mājām aizbēgušais 19 gadus vecais liepājnieks Mārtiņš Šķuburs nedēļas beigās tiek gaidīts atpakaļ darbā – Liepājas teātrī, kur strādā par garderobistu. Mārtiņa priekšniece Dace Lūķe portālam Kasjauns.lv jaunieti raksturoja kā ļoti kārtīgu un labu cilvēku.

Savukārt Mārtiņa mīļotajai meitenei – 17 gadu vecajai Vanesai Apkalnei jāturpina mācības Ventspils 1. ģimnāzijā.

Par mūsdienu Romeo un Džuljetu nodēvētais pāris jau teju divas nedēļas atrodas nezināmā prombūtnē. Pēc pieejamās informācijas spriežot, viņi no mājām aizbēguši, jo Vanesas māte Kristīne Iekļava bijusi pret abu romantiskajām attiecībām. Abi it kā devušies uz Lietuvu un ir izsludināti starptautiskajā meklēšanā. Liepājas policijas priekšnieka vietniece Jolanta Knīse Kasjauns.lv teica, ka vēl nekas nav zināms par abu jauniešu atrašanās vietu, tādēļ viņu meklēšana nav atsaukta. Vienīgi Mārtiņš mammai nosūtījusi īsziņu, lai viņa neuztraucas - viss esot kārtībā.

Mārtiņš pēc skolas beigšanas sācis strādāt Liepājas teātrī par garderobistu. Viņa tiešā priekšniece, teātra administratore Dace Lūķe Kasjauns.lv teica: „Viņš nekādu darbu nekavē. Mārtiņš nav štatā, viņš pieņemts darbā uz laiku, un viņa darba grafiks atkarīgs no izrāžu skaita. Reizēm garderobistam darbā jābūt tikai kādas četras reizes mēnesī. Tagad Mārtiņam darbā jābūt šīs nedēļas beigās. Varu par viņu teikt tikai to labāko – ļoti kārtīgs, kluss, mierīgs puisis. Mazrunīgs, bet ar cilvēkiem labi sastrādājas. Vispār nesaprotu, ka par šādu divu jauniešu aizbraukšanu uztaisījuši tik lielu skandālu... Ja samīlējies, visādi var gadīties!”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 12. februārī Mārtiņš devies no Liepājas uz Ventspili, lai apmeklētu turienes skolas sarīkojumu kopā ar Vanesu. Abi tur tad arī redzēti. Pēc tam no abiem vairs nebija saņemta nekāda vēsts. Kur un kāpēc abi devušies, joprojām ir mīkla. Tomēr iemesls varētu būt gluži romantisks – abi gribēja būt kopā par spīti Vanesas mammas dusmām un vēlmei abus izšķirt. Sestdien, 13. februārī, Vanesa un Mārtiņš redzēti Liepājā, it kā dodoties Lietuvas virzienā. Abi savus mobilos tālruņus, lai iegūtu naudu, esot nodevuši lombardā.

To, ka abi jaunieši bijuši pazīstami jau iepriekš, laikrakstam „Kurzemes Vārds” apliecinājusi meitenes māte Kristīne Iekļava. Sīkākas detaļas gan viņa nevēlējās atklāt.


Kasjauns.lv/ Foto: Valsts policija, Instagram