Rīgas domes komitejā skatīs jautājumu par auto novietošanu iekšpagalmos
Mūsdienās daļa no auto īpašniekiem par labu atzinuši auto atstāšanu turpat zem mājas logiem, jo tā ir gan tuvāk, gan arī par brīvu.
Runā Rīga
2016. gada 24. februāris, 13:21

Rīgas domes komitejā skatīs jautājumu par auto novietošanu iekšpagalmos

Jauns.lv

Rīt, 25. februārī, Rīgas domes Portretu zālē plkst. 13.00 Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē deputāti skatīs Rīgai aktuālo jautājumu par automašīnu novietošanu namu iekšpagalmos.

Par vienu no pēdējā laika aktuālākajām rīdzinieku problēmām var uzskatīt nepietiekamu autostāvvietu skaitu iekšpagalmos – šā iemesla dēļ daļa autovadītāju daudzdzīvokļu māju pagalmos savu auto novieto zālienā vai uz ietves, tādējādi traucējot citiem iedzīvotājiem iekļūt savās kāpņu telpās.  Piebraucamie ceļi starp mājām ir šauri, nereti nepareizi novietotas automašīnas aizšķērso ceļu ātrajai palīdzībai un ugunsdzēsējiem.

Vairums Rīgas dzīvojamo ēku ir celtas pagājušā gadsimta 70.–80.gados, kad vienas mājas pagalmā parasti atradās ne vairāk par divām trim mašīnām. Mūsdienās daļa no auto īpašniekiem par labu atzinuši auto atstāšanu turpat zem mājas logiem, jo tā ir gan tuvāk, gan arī par brīvu. Toties kaimiņi, jo sevišķi pirmo stāvu iedzīvotāji, ar to nav mierā, izsaucot Pašvaldības policiju, lai nepareizi novietoto automašīnu īpašniekus sodītu. Šoziem arī sociālajos tīklos iedzīvotāji aktīvi atsaucās gan par, gan pret Pašvaldības policijas darbu, regulējot automašīnu novietošanu iekšpagalmos.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto