Par Alfas Gada dziesmas titulu cīnās 10 dziesmas; līderi - Prāta vētra un Musiqq
Lai nobalsotu par Alfas Gada dziesmu, ir jāiepērkas tirdzniecības parkā Alfa, kur katrs pircējs, neskatoties uz pirkuma summu, saņem žetonu, ko var atdot par sev vēlamo dziesmu balsošanas stendos pie Informācijas centra vai Rimi kasēm.
Kultūra
2016. gada 24. februāris, 16:11

Par Alfas Gada dziesmas titulu cīnās 10 dziesmas; līderi - Prāta vētra un Musiqq

Jauns.lv

Jau astoto gadu Mūzikas ierakstu gada balva “Zelta mikrofons” kategorijā Alfas Gada dziesma uzvarētāju nosaka tautas balsojums. Pēc trīs nedēļām, kopš atklāts tautas balsojums, līderos izvirzījušās divas iemīļotas grupas – Prāta Vētra un Musiqq. Balsojumā cieši līdzās līderiem seko arī pārējie izpildītāji, garantējot spraigu cīņu līdz pat balsojuma noslēguma dienai 6.martā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Alfa Gada dziesma ir sirsnīgākā un personiskākā nominācija Mūzikas ierakstu gada balvā, kas ir nozīmīga gan mūziķiem, gan tās vērtētājiem. Balsojums norisināsies vēl divas nedēļas, tāpēc, neskatoties uz jau redzamajiem līderiem, domāju, ka cīņa nupat tikai ir sākusies, jo visi šī gada nominanti ir gana spēcīgi un tautas iemīļoti. Arī šogad dziesma, ko pircēji atzīs par labāko, Zelta Mikrofons ceremonijā iegūs titulu Alfas Gada dziesma, un tās izpildītājam pasniegsim dāvanu karti 1500 eiro vērtībā,” par tautas balsojumu stāsta t/p Alfa vadītāja Liene Apine.

Lai nobalsotu par Alfas Gada dziesmu, ir jāiepērkas tirdzniecības parkā Alfa, kur katrs pircējs, neskatoties uz pirkuma summu, saņem žetonu, ko var atdot par sev vēlamo dziesmu balsošanas stendos pie Informācijas centra vai Rimi kasēm. Balsojumam šogad izvirzītas šādas dziesmas:

1.    Vēstules spoguļrakstā – Aija Andrejeva un Kārlis Būmeisters

2.    Tikai divi mēs – Lauris Reiniks

3.    Turies – Astro'n'out

4.    Silta sirds – Musiqq

5.    Ziemu apēst – Prāta vētra

6.    Dieviņš – Dons

7.    Tu vilki nakti – Dzelzs Vilks

8.    Love injected – Aminata

9.    Kopā – Otra Puse, Antra Stafecka

10.    Viss var mainīties – The Sound Poets

Alfa Gada dziesmas balsošanas rezultāti tiks paziņoti Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2015 noslēguma ceremonijā 15. martā Latvijas Nacionālajā operā, kas šogad notiks jau 20. reizi. Krāšņo ceremoniju apmeklēs visi nominanti, žūrijas pārstāvji un atbalstītāji, bet ikviens Latvijā radītās mūzikas cienītājs to varēs vērot kanālos LNT, Kanālā 2 un Skaties.lv.

Pagājušajā gadā uzvaras laurus plūca grupa Musiqq ar dziesmu Sekundes, savukārt 2014. gadā Alfas gada dziesmas titulu ieguva Dons ar dziesmu Pēdējā vēstule. Grupa Prāta Vētra Alfas Gada dziesmas titulu ir ieguvusi pat trīs reizes, savukārt Musiqq – divas.


Regīna Zommere / Publicitātes foto