Tikko par deputātu kļuvušais Kalnozols noliks mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku
Kalnozols jau ir nokārtojis nepieciešamos dokumentus deputātus mandāta nolikšanai uz bērnu kopšanas atvaļinājuma laiku.
Politika
2016. gada 24. februāris, 17:55

Tikko par deputātu kļuvušais Kalnozols noliks mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku

Jauns.lv

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS), kuram pastāvēja iespēja zaudēt deputāta balsstiesības, nolēmis nolikt parlamenta deputāta mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par šādu Kalnozola lēmumu informēja Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, kurš sacīja, ka ļoti augstu novērtē šādu politiķa soli. Kalnozols Saeimā ievēlēts no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta un pārstāv LZP.

Kalnozols šādu lēmumu pieņēmis, jo viņam mājās ir mazs bērns, kā arī ņemot vērā tiesvedību, kurā politiķis ir iesaistīts, piebilda Tavars.

Kalnozols jau ir nokārtojis nepieciešamos dokumentus deputātus mandāta nolikšanai uz bērnu kopšanas atvaļinājuma laiku un līdz vasarai deputātu amatu viņa vietā gatavs ieņemt nākamais "aiz strīpas" palikušais kandidāts Rīgas vēlēšanu apgabalā - Askolds Kļaviņš (ZZS). Par mandāta apstiprināšanu Kļaviņam parlamentam vēl būs jālemj.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesa ir nosūtījusi lūgumu Saeimai piekrist parlamenta deputāta Kalnozola kriminālprocesa turpmākai iztiesāšanai.

Pirms informācijas izskanēšanas par Kalnozola gatavību nolikt mandātu Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) informēja, ka komisija ir saņēmusi tiesas lūgumu un bija gatava nākamnedēļ šo jautājumu skatīt un akceptēšanas gadījumā virzīt uz izskatīšanu Saeimas sēdē.

Ja parlamentam par to būtu jālemj un lēmums būtu pozitīvs, Kalnozols zaudētu balsstiesības Saeimas un tās komisiju sēdēs. Tas būtu nozīmējis, ka ZZS frakcijai būtu 20 balsis pašreizējās 21 vietā.

Pats Kalnozols iepriekš sacīja, ka ZZS Saeimas frakcija nezaudēs nevienu balsi viņa dēļ. Viņš teica, ka sarunu ceļā meklē risinājumus tiesvedības procesam, kurā ir iesaistīts.

Politiķis skaidroja, ka minētā tiesu lieta ir ģimenes strīds par daudziem jautājumiem, kurā izmantotas visas iespējamās metodes, lai panāktu vēlamo rezultātu. "Ar nožēlu jāatzīst, ka ir personas, kuras ir ieinteresētas publiskā manas ģimenes strīdā," skaidroja Kalnozols.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesā 17.martā paredzētas tiesu debates krimināllietā, kurā apsūdzēts deputāts Kalnozols, kurš tikai 18.februārī sāka pildīt parlamentārieša pienākumus.

Kalnozols ir apsūdzēts par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

LETA / Foto: Sintija Zandersone/LETA