Klarnetes un klavieru saspēles slavinājums kamermūzikas programmā "Grand Duo"
Agnese Egliņa un Mārtiņš Circenis Latvijas mūzikas dzīvē labi pazīstami.
Runā Rīga
2016. gada 24. februāris, 19:56

Klarnetes un klavieru saspēles slavinājums kamermūzikas programmā "Grand Duo"

Jauns.lv

Agnese Egliņa un Martiņš Circenis klarnetes un klavieru saspēles slavinājums kamermūzikas programmā "Grand Duo" 2016. gada 17.martā plkst.19.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” kamerzālē.

Programmas Grand Duo nosaukums aizgūts no Kārļa Marijas Vēbera tāda pat nosaukuma kompozīcijas, kas ir klarnetes un klavieru saspēles slavinājums. Līdzās tai programmā iekļauta arī latviešu mūzika - ne tik bieži atskaņotā Jāņa Mediņa Sonatīne ar romantiskām un impresionistiskām nokrāsām un tai kontrastējošie 2016. gada jubilāra Pētera Vaska trīs skaņdarbi. Savukārt, programmas izskaņā - temperamentīgi spāņu un argentīniešu mūzikas ritmi.

Agnese Egliņa un Mārtiņš Circenis Latvijas mūzikas dzīvē labi pazīstami. Kopā spēlējot jau vairāk nekā desmit gadus, iepazinuši skatuves spēles noteikumus, apguvuši milzīgu repertuāru un guvuši arī publikas atzinību gan pašmāju koncertzālēs, gan ārzemēs.

Agnese Egliņa

- viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes pianistēm. Temperamentīga un sievišķīgi smalka. 2011. gadā saņēmusi Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo Mūzikas balvu 2010 kategorijā par izcilu darbu ansamblī. Agneses personībā dinamiski apvienojas solistes un kamermūziķes talants. Vienlīdz spoži iejūtas solistes, koncertmeistares vai kameransambļa dalībnieces ampluā. Jau kopš 2004. Gada J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja (koncertmeistare). Kā pianiste sadarbojusies gandrīz ar visiem profesionālajiem kolektīviem Latvijā. Regulāri veido vokālās un instrumentālās kamermūzikas koncertprogrammas ar spožākajiem pašmāju un ārzemju mūziķiem.

Mārtiņš Circenis

- Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klarnešu grupas koncertmeistara vietnieks un Latvijas Nacionālās operas soloklarnetists. Kopš 2011. gada JVLMA docētājs. Nominēts Lielajai mūzikas balvai 2013 kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī”. Mārtiņš ir starptautisku konkursu laureāts (t. sk. II vieta konkursā Concertino Praga). Kā solists uzstājies ar “Rīgas kamermūziķiem”, Sinfonia concertante, JVLMA studentu simfonisko orķestri un LNSO. Dibinājis koka pūšaminstrumentu kvintetu Quintus anima. 2011. gadā absolvējis Bāzeles Mūzikas akadēmijas maģistrantūru Fransuā Bendas klasē.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Kultūras pils „Ziemeļblāzma” informācijas centrā,  „Biļešu paradīze” kasēs un internetā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto