Alūksnieši bažījas par ģimenes ārstu trūkumu pilsētā. VIDEO
Alūksnes novadā būtu vajadzīgs vēl vismaz viens ģimenes ārsts.
Novadu ziņas
2016. gada 24. februāris, 22:55

Alūksnieši bažījas par ģimenes ārstu trūkumu pilsētā. VIDEO

Jauns.lv

Alūksnieši bažījas par ģimenes ārstu trūkumu pilsētā, jo pusgada laikā aizgājuši divi pediatri un drīzumā novadu pametīs vēl viena ģimenes ārste, līdz ar to bez sava ārsta paliks vairāk nekā 1900 cilvēku, vēsta Latvijas Televīzija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saistībā ar lielo pacientu skaitu esošie ģimenes ārsti jaunus pacientus savā praksē nereģistrē un nereģistrētus pacientus nepieņem. Ārsti atzīst, ka jau šobrīd viņiem nākas dienā atteikt vidēji 10 pacientiem, jo to vienkārši ir pārāk daudz.

Ķīlnieku lomā ir ne tikai pacienti, bet arī šeit palikušie ārsti. Atsakot savā praksē reģistrēt jaunus cilvēkus, viņiem jāsamierinās ar sliktā vai neatsaucīgā daktera tēlu. "Tīri tehniski jau viņus var pierakstīt, bet tad ir tas, ka nevar izpildīt tos kritērijus, kas ir noteikti kā kvalitātes kritēriji. Tas ir tas, lai cilvēks pēc tam vispār tiek pie tā ārsta klāt," teicis ģimenes ārsts Jānis Stabingis. Stabinga praksē šobrīd ir 1780 pacientu, kas esot uz kvalitātes noturēšanas robežas.

Alūksnes novadā būtu vajadzīgs vēl vismaz viens ģimenes ārsts. Daļa pacientu risinājumu prasa no pašvaldības, kur apgalvo, ka domes pārstāvji brauc uz Rīgu runāt ar jaunajiem speciālistiem, cenšas pārvilināt pie sevis dakterus, kas gaida rindā uz prakses vietu kādā no tuvējām pilsētām, pat sociālajos tīklos izplata lūgumus ārstiem atsaukties, bet bez rezultāta.

LETA / Foto: Shutterstock