Taksists pagarina maršrutu, aizbildinoties ar ceļa remontiem
Ceļa zīme „braukt aizliegts” paredz vairākus izņēmumus, tostarp – taksometrus, kuri pārvadā pasažierus.
Sabiedrība
2016. gada 25. februāris, 07:14

Taksists pagarina maršrutu, aizbildinoties ar ceļa remontiem

Jauns.lv

Rīdzinieks Ilmārs stāsta par visai neveiklu braucienu taksometrā. Pēc tam, kad vīrietis nosaucis vēlamo galamērķi, taksometra vadītājs paziņojis, ka slēgta ceļa posma dēļ nāksies izbraukt lieku riņķi. Nešauboties par taksista kompetenci, Ilmārs braucienam piekritis, taču vēlāk konstatējis, ka minētais ceļa posms nebūt nav norobežots.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Atrados Vecrīgas apkārtnē, netālu no Brīvības pieminekļa un man bija nepieciešams ātri tikt uz kādu adresi Jēzusbaznīcas ielā. Iekāpu tuvākajā taksometrā, un norādīju galamērķi uz ko taksometra šoferis man uzreiz atbildēja, ka esot apgrūtinājumi – būs jābrauc vai nu apkārt pa  Valdemāra ielu un  tad Raiņa bulvāri vai arī Krasta ielu. Daudz par to neaizdomājos – pieņēmu, ka viņam jau labāk zināms un piekritu izbraukt līkumu pa Valdemāra ielu, lai tiktu uz Raiņa bulvāra,” stāsta Ilmārs.

Krišjāņa Barona ielas remonti traucējot taksistiem

Šoferis šādu maršrutu pasažierim pamatojis ar dīkstāvē esošajiem remontiem uz Krišjāņa Barona ielas. Ceļa posms, starp Aspazijas bulvāri un Radio ielu pašlaik esot norobežots un Vecrīgas nevarot ātri tikt uz Maskavas forštati. „Taksometra vadītājs braucot sūdzējās par to, ka remontdarbi šajā vietā esot iestrēguši jau divus mēnešus un tas apgrūtinot gan viņa, gan kolēģu darbu. Vietējiem vēl daudz maz varot paskaidrot, kādēļ jāizmet līkums, taču ārzemnieki vai tūristi mēdzot būt pilnīgā neizpratnē. Maksāt par pagarinātu maršrutu gan nākas kā vieniem tā otriem,” spriež Ilmārs.

Neskaidrības Ilmāram radušās nedaudz vēlāk, kad viņš gājis garām vietai, kura it kā esot necaurbraucama. „Tajā pašā dienā gāju garām šim posmam un nedaudz samulsu – no vietas, kur uzsākām braucienu, nogriezties uz Krišjāņa Barona ielu nevajadzēja būt nekādām problēmām. Tur nebija aizlieguma zīmju, nebija „ķieģelis”. Pašlaik īsti nevaru saprast, vai šis taksists mani veiksmīgi apkrāpa, vai arī viņš vienkārši nepārzina to, kas notiek uz galvaspilsētas ceļiem. Skāde gan abos gadījumos ir tāda pati – iztērēts laiks un samaksāta lieka nauda,” stāsta Ilmārs.

Remontdarbi apturēti laika apstākļu dēļ

Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD), skaidrojot situāciju uz Krišjāņa Barona ielas, stāsta, ka dīkstāve konkrētajā ceļa posmā ir saistīta ar laika apstākļiem, kuri neļauj veikt kvalitatīvus remontdarbus. Rīgas domes (RD) pārstāvis Uģis Vidausks skaidro, ka būvnieki, firma SIA „Binders”, gaida sausāku un siltāku laiku: „Remontdarbi pie Aspazijas bulvāra pašlaik apturēti dēļ sniega un zemajām temperatūrām – tiklīdz nostabilizēsies gaisa temperatūra virs 0 grādiem pēc celsija, darbi tiks atsākti.”

Satiksmes departaments neredz problēmu

Lai arī RDSD atzīst, ka remontdarbi konkrētajā vietā pašlaik ir apturēti, departamenta pārstāve Ilze Dimante apgalvo, ka neredz problēmu, par kuru stāstījis taksometra vadītājs: „Remontdarbu laikā ir pienākums nodrošināt satiksmi vismaz vienā virzienā un šajā gadījumā tas ir izdarīts. Īsti neredzu problēmu un pamatojumu apbraukt šo posmu.

Šobrīd ceļa zīme „Iebraukt aizliegts” ir uzstādīta vienīgi posma pretējā pusē un uz taksometru konkrētajā situācijā nav attiekusies.”

Kā pārliecinājās Kasjauns.lv no minētās puses uzstādīta vien zīme „Braukt aizliegts”, saistībā ar kuru Ceļu satiksmes noteikumi paredz virkni izņēmumu. Viens no izņēmumiem, savukārt, attiecināms tieši uz taksometriem, kuri brauc pēc pasažiera vai ar pasažieri auto salonā.

RDSD brīdina, ka pavasara periodā var tikt noslēgti arī citi Krišjāņa Barona ielas posmi: „Visa Krišjāņa Barona iela pašlaik ir uzskatāma kā būvobjekts. Mēs regulāri saņemam informāciju no iedzīvotājiem, kuri norāda uz nepilnībām izremontētajos posmos – dažādi sīki defekti, bedres, nelīdzenas vietas, kuras pēc iespējas ātrāk cenšamies salabot.”


Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto