foto: Paula Čurkste/LETA
Tiesai nodod krimināllietu pret bijušo tiesu izpildītāju par 130 000 eiro piesavināšanos
Krimināllieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.
112
2018. gada 25. septembris, 17:44

Tiesai nodod krimināllietu pret bijušo tiesu izpildītāju par 130 000 eiro piesavināšanos

LETA

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds bijušais tiesu izpildītājs par 130 000 eiro piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka tiesu izpildītāja rīcībā un pārziņā saskaņā ar amata pienākumu pildīšanu atradās no parādniekiem piedzītie naudas līdzekļi un citas summas.

Rīkojoties ar viņa kā zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontos esošajiem trešo personu naudas līdzekļiem, apsūdzētais prettiesiski tos ieguva, gan izņemot skaidrā naudā, gan pārskaitot uz saviem privātajiem norēķinu kontiem.

Aktīvi rīkojoties pretēji savam tiesu izpildītāja pienākumam, laikā no 2003.gada 2.maija līdz 2010.gada 1.septembrim apsūdzētais tīši prettiesiski ieguva 130 738 eiro. Savukārt 18 091 eiro apsūdzētais izšķērdēja, pārskaitot tos bez tiesiskā pamata trešajām personām.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē teica, ka padome aktīvi sadarbojusies ar tiesībsargājošām iestādēm krimināllietas izmeklēšanā, turklāt šis tiesu izpildītājs no amata atcelts 2010.gadā.