foto: LETA
Mazirbē sestdien notiks sēņu diena
Novadu ziņas
2018. gada 25. septembris, 16:49

Mazirbē sestdien notiks sēņu diena

Jauns.lv / LETA

Lai iepazītu gan pazīstamās, gan mazāk zināmās sēnes, Slīteres Nacionālā parka pārstāvji 29.septembrī rīkos sēņu dienu Dundagas novada Mazirbē, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Agnese Balandiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasākuma programma sāksies plkst.12 Mazirbes ciema "Siliņu" mājās ar pārgājienu un došanos mežā sēņot kopā ar ekspertiem Initu Danieli un Edgaru Mūkinu. Pēcāk dalībnieki veidos sēņu izstādi un iesaistīsies diskusijās par sēņu dažādajām izmantošanas iespējām.

"Šogad sausās un karstās vasaras dēļ sēņu mežos ir mazāk, nekā citus gadus, taču dažādi neparasti atradumi mežā tomēr sastopami ik uz soļa. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes, šī gada sēne - milzu apaļpūpēdis un vēlā rudens sēņotāju prieks - alksnenes un smiltenes. Kas no tā visa sastopams piejūras mežos un kādi vēl atradumi sagaidāmi, to varēs uzzināt ikviens sēņu dienas apmeklētājs Slīteres Nacionālajā parkā," gaidāmo pasākumu aprakstīja Balandiņa.

Dalība sēņu dienā ir bezmaksas un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Pasākuma norise ir saskaņota ar sabiedriska transporta kursēšanas laikiem uz Mazirbi un no tās. Papildu informācija pieejama pa tālruni 29 365 230.