Ilga un Egons Keras nosvinējuši Saules kāzas – 65 gadus laulībā. Apsveicam!
Saules jeb 65. kāzu jubileju nosvinējuši Ilga un Egons Keras. Tik ilgu un laimīgu laulības mūžu izdodas nodzīvot retajam.
Sabiedrība
2016. gada 25. februāris, 11:50

Ilga un Egons Keras nosvinējuši Saules kāzas – 65 gadus laulībā. Apsveicam!

Jauns.lv

Šajās dienās nozīmīgu laulības jubileju svin Ilga un Egons Keras, kuri gredzenus mija 1951. gada 24. februārī. Abi ir radošo profesiju pārstāvji – Ilga ir dizainere, bet Egons teātra fotogrāfs.

Ilga Kera ir Arhitektu un Mākslinieku savienību biedre. Dizainere ar apmēram 15 autorapliecībām. Vairākkārt guvusi godalgotas vietas Tautas sasniegumu izstādēs Maskavā. Francijā ieguvusi 2. vietu par termosa dizainu. Viņas darbi realizēti dzīvē. Galda piederumi, termosi, virtuves skapīši, maizes kastes, mašīnu saules aizsargi - pārvalki, šūpuļkrēsls, teltis – tās ir Ilgas Keras dizainētās lietas, ko lietojuši un turpina lietot daudzi no mums.

Egons Kera visu savu darba mūžu bijis Teātra biedrības fotogrāfs. Fotografējis izrādes Operas un baleta un Dailes teātrī, kā arī Operetē un Krievu drāmā. Strādājis Teātra biedrības fotoateljē, kas atradās tagadējās mākslas galerijas „Istaba” Krišjāņa Barona ielā telpās. Uzņēmis aktrišu, aktieru, Latvijas primabalerīnu un arī valdības pārstāvju portretus. Viņš bijis arī iecienīts kāzu fotogrāfs, melnbalto portretu mākslinieks, izgatavoja arī lielo reklāmu bildes.

 

Kasjauns.lv/Foto: no Keru ģimenes arhīva