foto: LETA
Kamēr daži svētību saņēmuši, liela daļa cilvēku neslēpj rūgtumu pēc pāvesta Franciska vizītes Rīgā
Cilvēki ieradušies uz pāvesta Franciska un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ziedu nolikšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa.
Sabiedrība
2018. gada 24. septembris, 21:24

Kamēr daži svētību saņēmuši, liela daļa cilvēku neslēpj rūgtumu pēc pāvesta Franciska vizītes Rīgā

Jauns.lv

Kamēr pāvests Francisks vēl nebija ieradies pie Brīvības pieminekļa, atnākušie cilvēki steidza nofotografēt “papamobili”, kas paredzēts pāvesta vešanai cauri pūlim, taču cilvēki Viņa Svētību tajā tā arī neredzēja, vēsta LNT ziņas. 

Cilvēki pulcējas Vecrīgas ielās, lai vērotu pāvesta Franciska braucienu uz Brīvības pieminekli

gallery icon
99

Liela daļa sanākušo pauda vilšanos, ka pāvests ceļu no Brīvības pieminekļa līdz Domu laukumam neveica “papamobilī” jeb pāvestam īpaši piemērotā atvērtā tipa automašīnā, lai garāmgājēji viņu redzētu un sveiktu. Tā vietā pāvests izvēlējās braukt melnā, parastā automašīnā. 

Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centra vadītāja Ingrīda Lisenkova gan atklāj, ka pāvests Francisks netika pārvietots īpašajā “papamobilī”, jo ārā lija lietus. 

Pāvestu tuvumā redzēt izdevās vien izredzētajiem. Drošības pārbaude bija jāiziet daļai to cilvēku no baznīcu un ģimeņu kustībām un Rīgas Katoļu ģimnāzijas, kas iepriekš atlasīti speciālai ložai, pie kuras uz ļoti īsu brīdi pienāca pāvests.

Pāvests Francisks noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

gallery icon
33

Tikmēr lielai daļai cilvēku sirdī tomēr palicis rūgtums, jo gaidījuši pāvestu Francisku veltam vairāk laiku, tiekoties arī ar citiem klātienē sanākušajiem. 

Tāpat cilvēki bija cerējuši pāvestu sakām uzrunu tautai pie Brīvības pieminekļa, taču tas nenotika. 

“Man tikai pāris vārdus vajadzēja, lai nosvētītu. Vienalga kādā valodā. Dažas kundzes pat raudāja, vēlējās, lai pāvests vismaz paceļ rokas un nosvēta,” LNT ziņām pauž Velga, kura pāvestu ieradusies satikt klātienē pie Brīvības pieminekļa. 

Latvijas Romas katoļu baznīcas dati liecina, ka valstī par katoļiem uzskatāmi 377 474 cilvēki, kas ir 17,46% no visiem iedzīvotājiem. 

Cilvēku pūlim gavilējot, Aglonā ierodas pāvests Francisks

Pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās ...

gallery icon
113