"Zelta mikrofonu" par mūža ieguldījumu pasniegs mūziķa Andersona ģimenei
Pitu un Annu Andersonus vienoja liela savstarpējā mīlestība un kopīgā kaislība pret mūziku.
Kultūra
2016. gada 25. februāris, 13:32

"Zelta mikrofonu" par mūža ieguldījumu pasniegs mūziķa Andersona ģimenei

Jauns.lv

Balva "Zelta mikrofons" par mūža ieguldījumu tiks pasniegta mūžībā aizgājušā mūziķa Pita Andersona ģimenei, informēja Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas pārstāve Gunita Krastiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lēmums par apbalvojuma piešķiršanu Andersonam tika pieņemts jau pērn 2.oktobrī, un izziņot to bija plānots mēnesi pirms balvas pasniegšanas. Taču mūziķis pēc smagas slimības aizgāja mūžībā 20.janvārī, tāpēc "Zelta mikrofons" apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 15.martā, tiks pasniegts mūziķa ģimenei.

Pits Andersons ir saņēmis arī starptautisku novērtējumu - "Just Plain Folks Music Awards", balvu par albumu "Brass-A-Billy" kā labāko 2008./2009.gada albumu ''rockabilly'' kategorijā. 2004.gadā Andersona albums "Sentimental" tika nominēts mūzikas ierakstu gada balvai.

Andersons ir uzstājies neskaitāmos festivālos, priecējot rokenrola fanus visā pasaulē, ierakstījis un izdevis septiņus albumus un vairākus singlus sadarbībā ar Latvijas un ārvalstu mūzikas izdevniecībām.

Kā ziņots, Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2015" visvairāk nomināciju saņēmusi grupa "Prāta vētra" un Aminata - katrs pretendē uz balvu sešās nominācijās. Vairākām nominācijām izvirzīts arī Dons, grupa "The Sound Poets", grupa "Skyforger", "Sigma", "Electric Combo" un Ozols.

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" notiks jau 20.reizi. Šogad uz "Zelta mikrofona" balvām pretendēja 114 albumi, 61 dziesma, 57 videoklipi, 31 debitants un astoņi koncertieraksti.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā operā un baletā 15.martā. Ceremoniju tiešraidē varēs vērot "Kanālā 2" un "Tvplay", kā arī translācijā LNT.

LETA/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās